Hlavní obsah

Cennější než výhra v derby jsou body, tvrdí střelec Novotný

ÚSTÍ NAD LABEM
Aktualizováno

Třináctá přesilová hra ve čtvrtek rozhodla první severočeské derby mezi hokejisty Ústí nad Labem a Litvínova. Zatímco hosté nedokázali sedm menších trestů soupeře potrestat, domácím se podařilo faul Jakuba Černého proměnit v rozhodující gól. Andrej Novotný v prodloužení využil přesilovku čtyř proti třem a od modré prostřelil litvínovského gólmana Petra Fraňka.

Článek

"Měli jsme domluvený nějaký signál, postavení v třetině. S druhým obráncem jsem byl dohodnutý, že půjde před branku a bude clonit nebo se snažit tečovat. Dostal jsem se ke střele a padlo to tam," popisoval šťastný střelec svou druhou branku v ústeckém dresu.

I kvůli tomu, že se trest Černého přenášel z třetí třetiny do prodloužení, prý domácí podle Novotného na možné samostatné nájezdy nemysleli. "Chtěli jsme zápas rozhodnout," řekl novinářům slovenský bek.

Novotný se přitom mohl zapsat mezi střelce už v druhé třetině za bezbrankového stavu. Jeho střelu z prostoru mezi kruhy však Franěk zlikvidoval. "Spoluhráči mi říkali, že jsem měl jít spíše do kličky, ale já jsem to viděl jinak. Podívám se na televizi a uvidím. Jsem však rád, že to vyšlo alespoň takhle, protože mi bylo líto šance. Do něčeho podobného se obránci moc často nedostávají," přiznal jedenatřicetiletý zadák.

Novotný: Tabulku moc nesleduji

Skutečnost, že se domácím Lvům podařilo vyhrát historicky první extraligové derby mezi těmito soupeři, však Novotný nepřeceňoval. "Bral jsem to normálně, jako běžný zápas. Trochu to nafoukly noviny. V kabině jsme se o tom jen bavili s hráči, kteří hráli v Litvínově, a ti slibovali, že zaplatí něco do kasy, pokud se nám podaří vyhrát. Doufám tak, že bude velké pohoštění," usmíval se Novotný.

Ústí mohlo v případě úspěchu v normální hrací době předstihnout Litvínov v tabulce, takhle se mu pouze přiblížilo na rozdíl jediného bodu. Ani to však člena elitní domácí formace moc nevzrušovalo. "Tabulku moc nesleduji. My se snažíme sbírat body po jednom dvou, když jsou tři, je to super. Ani nesleduji posun v tabulce. Jde o to, abychom nějaké nasbírali, získali sebevědomí a v každém zápase zabojovali," tvrdil Novotný.

I on zopakoval, že jednoznačným cílem nováčka je záchrana. "A nechceme odevzdat kůži zadarmo a potrápit soupeře. Stále se ještě sehráváme, ale už ta hra vypadá celkem dobře. Doufám, že to tak bude pokračovat," dodal hrdina předehrávky 13. kola.

Reklama

Související témata: