Hlavní obsah

Č.Budějovice - Karlovy Vary 5:6V dramatickém utkání porazily Vary lídra hokejové extraligy

MinutaMin. Tým Hráč Akce
5. Kumstát 0 : 1
9. Skladaný 0 : 2
10. Hudec 1 : 2
19. Brabenec 2 : 2
21. Šimánek 3 : 2
28. Hřebejk 4 : 2
45. Hluchý 4 : 3
46. Kumstát 4 : 4
47. Melenovský 4 : 5
49. Toman 5 : 5
65. Bílek 5 : 6

PRAHA

Hokejisté Karlových Varů v pátek ve 13. kole O2 extraligy bojovali na ledě prvních Budějovic o návrat na vedoucí příčku. Ve šlágru kola viděli diváci nervy drásající utkání plné zvratů, které pro sebe rozhodli Západočeši až v samostatných nájezdech. Doposud trápící se týmy se utkaly na Kladně, kam přijeli Pardubice. Domácí Středočeši získali bod navíc v prodloužení díky přesné trefě Kally.

Článek

V utkání Karlových Varů s vedoucím celkem extraligy z Budějovic bojovali Energetici na ledě Mountfieldu nejen o prodloužení série bez porážky, ale také o návrat na špici O2 extraligy. Ve šlágru kola šli do vedení hosté gólem Kumstáta v 6. minutě.

Do konce třetiny stihli Západočeši zvýšit na rozdíl dvou branek, ale domácí v zápětí kontrovali. Svůj nápor přetavili domácí v další dva góly v průběhu druhé třetiny. Nejprve se prosadil Šimánek ve 22. a po něm Hřebejk ve 29. minutě. V závěrečná části se však Západočeši vzmohli k velkému náporu v rozmezí tří minut otočili ve svůj prospěch. Budějovičtí se z šoku vzchopili a gólem Tomana v 50. minutě vyrovnali. O vítězi musely rozhodnout až samostatné nájezdy, po nichž se radovali hosté z Karlových Varů.

Souboj dvou posledních týmů ligy začal lépe pro hosty z Pardubic, kteří v 11. minutě vedli gólem Havíře. Kladenští na začátku druhého dějství snížili střelou Tenkráta tváří v tvář Lašákovi. Na vyrovnávací gól domácí nenavázali. Do vedení šli naopak Pardubice brankou v závěru druhé dvacetiminutovky.

Kladenští hnáni transparentem "Jeden za všechny, všichnï za Kladno" v poslední třetiny vyrovnali brankou Procházky v 50.minutě. O výhře domácích rozhodl ve čtvrté minutě prodloužení Kalla.

V utkání na ledě Znojma se již v první minutě prosadil třinecký Sekeráš a předznamenal tak vývoj utkání. Další slovenský hráč a obávaný střelec Tomík si později připsal přesný zásah, stejně jako jeho spoluhráči Květoň s Polanským, a hosté se mohli radovat z výhry 4:1.

Slavia nadělovala Vítkovicím

V jednoznačnou záležitost se ve třetí třetine proměnil souboj domácí Slavie a Vítkovic. Hosté si z Prahy odvezli debakl 0:7, o který se postarali zejména dvougóloví střelci Červenka s Dudou.

Druhý pražský celek, mistrovská Sparta, naopak překvapivě podlehl Plzni. Holešovické mužstvo sice odcházelo po první třetině do šatny s jednobrankovým náskokem, Západočeši ale dokázali díky brankám Ludvíka, Důrase a Dvořáka urvat důležité tři body na ledě souseda v extraligové tabulce.

Sparťan Petr Nedvěd mohl za stavu 1:0 pro domácí přidat druhý gól, když rozhodčí Mikula nařídil trestné střílení za faul Čakajíka na Netíka. Málka ale nedokázal borec ostřílený dlouholetým působením v zámořské NHL překonat.

V posledním utkání 13. kola hostil Liberec v úvodu sezóny tápající Zlín. Domácí vedli v polovině utkání díky dvěma trefám Plodka a jedné Procházky 3:1 a výsledek si již dokázali pohlídat. Liberec nakonec zvítězil 5:3 a na čtvrtém místě tabulky má stejně bodů jako druhá Slavia.

Hokejová O2 extraliga - 13. kolo:
Kladno - Pardubice 3:2 po prodl.on-line
Branky: 23. Tenkrát, 50. M. Procházka, 64. Kalla - 11. a 39. Havíř.
Č. Budějovice - K. Vary 5:6 po sam. nájezdechon-line
Branky: 11. Hudec, 20. Brabenec, 22. Šimánek, 29. Hřebejk, 50. Toman - 6. a 47. Kumstát, 10. Skladaný, 46. Hluchý, 48. Melenovský, rozhodující sam. nájezd Bílek.
Znojmo - Třinec 1:4on-line
Branky: 38. M. Růžička - 1. Sekeráš, 28. D. Květoň, 35. Tomík, 50. Polanský.
Slavia - Vítkovice 7:0on-line
Branky: 15. a 43. Červenka, 45. a 47. Duda, 20. Žižka, 53. Vondrka, 60. Bednář.
Sparta - Plzeň 1:3on-line
Branky: 15. Ton - 35. Ludvík, 50. Důras, 56. Dvořák.
Liberec - Zlín 5:3on-line
Branky: 20. a 30. Plodek, 5. S. Procházka, 51. Jiruš, 54. Víšek - 11. a 59. Balaštík, 38. Záhorovský.
Ústí - Litvínov 2:1on-line

Reklama