Hlavní obsah

Kladno - Pardubice 3:2Kladno zdolalo Pardubice, ale je stále poslední

MinutaMin. Tým Hráč Akce
10. Havíř 0 : 1
22. Tenkrát 1 : 1
38. Havíř 1 : 2
49. Procházka 2 : 2
63. Kalla 3 : 2

KLADNO

Hokejisté Kladna se po třech porážkách za sebou dočkali vítězství a v pátečním utkání 13. kola extraligy zdolali doma v souboji dvou utkání ze dna tabulky Pardubice 3:2 v prodloužení. Ve čtvrté minutě nastavení rozhodl útočník Jaroslav Kalla. Hráči celku Geus Okna tak snížili svou ztrátu na předposlední Moeller na rozdíl bodu.

Článek

Kladno se muselo po nečekaných zraněních obejít bez dvou zkušených hráčů. Brankáře Orcta nepustilo na led nastřelené koleno a útočníka Gardoně vyřadil zlomený malíček na noze. První třetina byla poznamenána oboustrannou nervozitou a tak diváci moc atraktivní hokej neviděli. Střelecké trápení potvrdila elitní Paterova formace a vedení získali v 11. minutě Východočeši. V početní výhodě Pivko našel od zadního mantinelu před brankou volného Havíře a ten mířil přesně.

Druhá část hry byla hermě kvalitnější. Domácí začali aktivně, neustále se tlačili před Lašákovu svatyni a výsledkem byla vyrovnávací branka v 23. minutě, kterou vstřelil loučící se Tenkrát. Středočeši vzápětí hráli ještě přesilovku, ale nic z ní nevytěžili. Svěřence trenéra Říhy mohl znovu poslat do vedení Ondřej, ale jeho pokus zlikvidoval gólman Lev.

V 33. minutě měl obrovskou šanci kladenský Tomajko, který se dostal do úniku po návratu z trestné lavice, ale hosty zachránil po jeho blafáku Lašák, který už o několik minut dříve zlikvidoval Hornovu šanci. V 39. minutě se tak radovali opět hosté, když znovu v přesilovce skóroval podruhé v zápase Havíř.

Hrdinou se stal Kalla v prodloužení 

V podobném duchu se nesla i třetí třetina a kladenští hráči dlouho marně dobývali pardubickou defenzívu. Obrovská možnost se jim otevřela v polovině třetiny, kdy nejdříve Havíř dostal trest na dvě plus dvě minuty a po polovině odpykaného trestu si k němu přisedl ještě Richter. Přesilovku pět proti třem proměnil ve vyrovnávací gól v 50. minutě Martin Procházka.

V následné euforii Kladno další gól nepřidalo, přestože mělo tlak, ale hosty zachránila po Hornově pokusu i tyč. V hektickém závěru se vylučovalo na obou stranách a Moeller hrál dokonce čtyřicetivteřinovou přesilovku pěti při třem. Přesto se v běžné hrací době nerozhodlo.

Prodloužení začalo opět vyloučením na obou stranách, přičemž Tenkráta sudí Husička vyloučil v zápase celkem pětkrát. Do příležitostí se dostávali většinou jen domácí a v 64. minutě zajistil Kladnu druhý bod Kalla.

Geus Okna Kladno - Moeller Pardubice 3:2 v prodl. (0:1, 1:1, 1:0 - 1:0)
Branky a nahrávky: 23. Tenkrát (Kalla), 50. Martin Procházka (Ševc), 64. Kalla (Ševc) - 11. Havíř (Pivko), 39. Havíř (Pucher). Rozhodčí: Husička - Kostka, Bláha. Vyloučení: 11:14, navíc Snopek (Pardubice) 10 min. Využití: 1:2. Diváci: 2230.
Kladno: Lev - Ševc, Hájek, Nádašdi, M. Štěpánek, Pavlas, Schnabel - Tomajko, Patera, Martin Procházka - Horna, Kalla, Tenkrát - Čurilla, Bělohlav, Kuchler - Rudovský, Kazatel, Diviš. Trenéři: Müller a Kasík.
Pardubice: Lašák - Píša, Linhart, Snopek, Havíř, Richter, J. Kolář II, Posmyk, M. Šeda - Pivko, Pucher, Somík - P. Sýkora, Hlinka, Rolinek - Tvrdík, Blažek, Ondřej - Starý, Koukal, Cetkovský. Trenéři: Říha a Rohlík.

Reklama

Související témata: