Hlavní obsah

Sparta - Plzeň 1:3Plzeň vyhrála na Spartě a bodovala popáté za sebou

MinutaMin. Tým Hráč Akce
14. Ton 1 : 0
34. Ludvík 1 : 1
49. Důras 1 : 2
55. Důras 1 : 3

PRAHA

Hokejisté pražské Sparty prohráli v 13. extraligovém kole s Plzní 1:3. Západočeši tak dokázali bodovat již v pátém utkání za sebou, mistrovský celek naopak vyšel podruhé naprázdno. Hosté o svém pátečním úspěchu v T-Mobile Areně rozhodli ve třetí třetině, ve které dvakrát překonali brankáře Tomáše Dubu.

Článek

Do první šance utkání se dostal hostující Důras, ale jinak patřil úvod Spartě. Brankář Málek byl ale pozorný a čisté konto uhájil i v první přesilové hře úřadujícího mistra, kdy nebezpečně pálili Štrba a Petr Nedvěd. Štrba zahrozil i v další početní výhodě, kterou navíc v závěru zdvojnásobnil faulující Vampola.

Domácí sice pětadvacetivteřinovou výhodu dvou mužů v poli nevyužili, ale klasickou přesilovku již ano. Málka překonal Ton a připsal si sedmý gól v sezóně. Nejproduktivnější hráč Sparty se mohl mezi střelce zapsat ještě v závěru první třetiny, kdy se prodral před plzeňskou branku, tentokrát však na Málka nevyzrál.

Ve druhé dvacetiminutovce si hru ve třech vyzkoušeli i domácí. Plzeň však přesilovku čtyři na tři ani následnou pět na tři nevyužila. Nejblíže vyrovnání byl kapitán Divíšek. Ve 30. minutě mohl Petr Nedvěd přidat druhý gól, když rozhodčí Mikula nařídil trestné střílení za faul Čakajíka na Netíka. Málek však Nedvědovu střelu vyrazil. Sparta tak jen dokumentovala, jak se trápí v koncovce. V uplynulých čtyřech zápasech dali svěřenci trenéra Výborného jen šest branek ze hry.

V pátek jim navíc moc nešly ani přesilové hry a hosté dokonce v jedné z nich překonali Dubu. Čakajíkovo sólo zakončil pohotovou dorážkou Ludvík. V pokračující výhodě mohl Spartě vrátit vedení Ton, Málka však neprostřelil. Když poté domácí nepotrestali ani třetí Divíškův faul v zápase, Západočeši jejich bídnou koncovku potrestali. V 50. minutě překonal Dubu útočník Důras a zaznamenal již devátý úspěch v sezóně. Pražané se poté tlačili do útoku, ale místo vyrovnání inkasovali z rychlého protiútoku. Šťastným střelcem byl Dvořák.

Sparta Praha - Lasselsberger Plzeň 1:3 (1:0, 0:1, 0:2)
Branky a nahrávky: 15. Ton (Vaic) - 35. Ludvík (Čakajík), 50. Důras (Vampola), 56. Dvořák (Kracík). Rozhodčí: Mikula - Gebauer, Hlavatý. Vyloučení: 8:10, navíc J. Nedvěd - Divíšek oba 10 min. Využití: 1:0. V oslabení: 0:1. Diváci: 5471.
Sparta Praha: Duba - Ptáček, Jerofejevs, Vykoukal, Jan Hanzlík, J. Nedvěd, Černošek - Netík, P. Nedvěd, Sivek - Ton, Vaic, Štrba - Dragoun, Langhammer, Melichárek - Hromas, M. Havel, Podlešák - Zelenka. Trenéři: Výborný a Jelínek.
Plzeň: Málek - Jasečko, Dobrovolný, Cartelli, Čakajík, Benák, Derner - Důras, Vampola, Laš - Vlasák, Divíšek, Matějovský - Fabuš, Kracík, Ludvík - Dvořák, Šindel, Kubalík. Trenéři: Kučera a F. Černý.

Reklama

Související témata: