Hlavní obsah

Vary vyhrály ve šlágru kola po nájezdech v Budějovicích

Hokejisté Karlových Varů zvítězili ve šlágru 13. kola extraligy na ledě vedoucích Českých Budějovic 6:5 po samostatných nájezdech a dokázali tak bodovat ve všech zápasech úvodní čtvrtiny soutěže. Mountfield i přes porážku uhájil vedení v tabulce a hostující Energie přes vítězství klesla na třetí místo o skóre za Slavii.

Článek

Již při prvním střídání měl obrovskou šanci domácí Hudec. Při vyloučení Skuhravého ve druhé minutě pak poskakoval puk před brankovou čarou po Vakově střele a blízko ke skórování měl také Novák. Západočechům potom ale stačil rychlý brejk po levém křídle a Kumstát střelou zápěstím překonal Turka. Po nahození Veselého mohl srovnat Vak, ale po jeho teči pouze zaduněla horní spojovací tyčka.

Brankář Turek poté zlikvidoval střelecký pokus Košťála, byl však bezmocný při akci Skladaného, jenž okopíroval Kumstátův průnik po levé straně, udělal stahovačku na obránce Vydareného a poslal kotouč do pravého horního růžku budějovické svatyně. O minutu a půl později karlovarští zadáci včas nezaregistrovali číhajícího Hudce, který z Hüblovy přihrávky zpoza mantinelu vytěžil kontaktní gól. Jedenáct vteřin před první sirénou zblízka vyrovnal Brabenec po spolupráci s Hüblem a Hudcem.

Nástup do druhého dějství znovu patřil s chutí hrajícím Jihočechům. Hübl s Brabencem dopravili kotouč do brankoviště, ale skóre se měnilo až při trestu Skuhravého, kdy Kůrka z pravé strany vypálil a odražený puk poslal bekhendem do karlovarské klece Šimánek. Poté se domácí úspěšně bránili 46 vteřin ve třech proti pěti a ve chvíli, kdy ještě seděl za katrem vyloučený Toman, jeho spoluhráč Hřebejk vystihl nejistou rozehrávku gólmana Mensatora a bombou z pravého kruhu zařídil čtvrtý gól.

Bílek rozhodl v nájezdech 

Při další přesilovce dotíral na budějovickou klec obrovitý Kumstát, oba jeho pokusy však Turek zlikvidoval. Z prostoru mezi kruhy pálil Kristek, ale ani on Turka nepřekvapil. Pak šli domácí na devět vteřin znovu do třech, Západočeši však výhodu nevyužili.

Do třetí třetiny hosté doslova vletěli. Turek sice vychytal Skuhravého a při hře čtyři na čtyři také Kumstáta, ale v přesilovce byl úspěšný Hluchý, pro něhož nebyl problém zblízka trefit odkrytou klec. Na protější straně uplatnil Hübl elegantní kličku na Ustrnula, ale už neměl sílu zakončit. Hosté znovu udeřil a bekhendem vyrovnal jejich nejlepší hráč Kumstát.

Dokonalý obrat během necelých tří minut završil Melenovský, jehož nahození ze středního pásma brankář Turek nešťastně propustil. Lacino záhy skóroval i Jihočech Toman, jehož nepříliš důraznou střelu od modré karlovarský gólman přes hradbu těl vůbec neviděl. Do prodloužení šli hosté oslabeni o vyloučeného Bílka, ale drtivý zámek domácích zůstal bez efektu. Jihočeši měli šanci i v dalším průběhu, rozhodnout však musely samostatné nájezdy. Hosté proměnili všechny tři a vítězný gól si připsal Bílek.

České Budějovice - Karlovy Vary 5:6 po sam. nájezdech (2:2, 2:0, 1:3 - 0:0)
Branky a nahrávky: 11. Hudec (V. Hübl), 20. Brabenec (V. Hübl), 22. Šimánek (Kůrka), 29. Hřebejk, 50. Toman (Hudec) - 6. Kumstát (Skuhravý), 10. Skladaný (Kristek), 46. Hluchý (Kraft), 47. Kumstát (Košťál), 48. Melenovský (Grof), rozhodující sam. nájezd Bílek. Rozhodčí: Jeřábek - Charvát, Kalivoda. Vyloučení: 5:7. Využití: 2:1. V oslabení: 1:0. Diváci: 6421 (vyprodáno).
České Budějovice: Turek - Toman, Gřegořek, Sičák, Vydarený, F. Novák, Bolf, Frolo - Hudec, V. Hübl, Brabenec - Kůrka, Mertl, Sailer - Kotrla, Vak, Veselý - Gulaš, Šimánek, Hřebejk. Trenéři: Jandač a M. Černý.
Karlovy Vary: Mensator - Dobroň, Jiří Hanzlík, Němec, Řezníček, Grof, Duben, Mudroch, Ustrnul - Kumstát, Skuhravý, Košťál - Bílek, Kraft, Hluchý - Melenovský, Kristek, Skladaný - Zucker, Pech, Milan Procházka. Trenéři: Venera, Baďouček a Kněžický

Reklama

Související témata: