Hlavní obsah

Slavia - Č.Budějovice 4:1Slavia porazila Budějovice 4:1 a vede extraligu

MinutaMin. Tým Hráč Akce
2. Tomica 1 : 0
16. Červenka 2 : 0
17. Brabenec 2 : 1
29. Hruška 3 : 1
55. Hruška 4 : 1

PRAHA

Hokejisté pražské Slavie porazili ve 14. kole České Budějovice 4:1 a zásluhou tříbodového zisku se vyhoupli do čela O2 extraligy právě před svého nedělního soupeře. Dvě branky vítězného týmu zaznamenal útočník David Hruška, brankář Adam Svoboda poprvé po dvou odchytaných utkáních s čistým kontem inkasoval.

Článek

Slavia byla od počátku aktivnější a ve většině důležitých okamžiků o krok napřed. Již ve druhé minutě zamířil na trestnou lavici hostující Sailer, domácí se usadili v útočném pásmu a za 34 vteřin poslali českobudějovického kapitána zpět do hry, když opakovanou Hlavačkovu ránu tečoval Tomica. Své útočné choutky při vlastním oslabení dokumentovali domácí v šesté minutě, v níž trefil Beránek tyč Turkovy svatyně. Chvíli po té vypálil dobře Hlavačka při hře čtyř proti čtyřem, Turek však dokázal jeho bombu vytěsnit.

Ve 12. minutě měli Jihočeši velkou možnost srovnat skóre, ve více než minutové dvojnásobné početní výhodě však Svobodu kromě ostrých ran Gřegořka a Šimánka nijak nevystrašili. Jednoduchost přesilovek naopak ukázali domácí, když v 17. minutě našel Hruška z otočky naslepo Červenku, pro něhož nebyl nejmenší problém zavěsit do prázdné branky.

Hosté však dokázali kontrovat za 89 vteřin. Po chytrém prostrčení Sičáka na modré se dostal Brabenec sám před Svobodu a dokonale provedeným blafákem snížil ztrátu hostí. Ta mohla být smazána čtyři vteřiny před první sirénou, Hřebejka v obrovské šanci však vychytal gólman Svoboda a oba týmy tak odcházely do kabin za stavu 2:1 pro Růžičkovu družinu.

Hruška rozhodl dvěma góly

Druhá dvacetiminutovka dlouho nenabízela vyložené příležitosti, snad kromě Ratajovy ostré rány zápěstím z mezikruží, jenž však o vlásek minula Turkovu branku. V polovině základní hrací doby při hře čtyř proti čtyřem přišly pravděpodobně rozhodující okamžiky duelu; po chybě slávistů spálil obrovskou šanci Brabenec, hra se přelila na druhou stranu kluziště, kde našel Beránek rozjetého Hrušku a ten sám před Turkem nezaváhal.

Krátce po té přišla série obrovských šancí domácích, Turek se nestíhal ve svém brankovišti otáčet, nakonec však s velkým štěstím odolal a udržel tak naděje hostí na body v reálné rovině. Ani hostující hrdina utkání však neměl nejmenší možnost zareagovat na Mickovu ránu z mezikruží ve 39. minutě, v tomto případě ho však zastoupila tyč.

V závěrečné třetině Slavia kontrolovala dobře rozehrané utkání a příliš nepouštěla hosty na dostřel ke Svobodovy. Byli to naopak Pražané, kdo ještě promluvili do vývoje skóre. V 52. minutě sice ještě neuspěl proti výbornému Turkovi Bednář, krátce poté ale přišla minutová přesilovka pět na tři, kterou využil zásluhou dorážky Dudovy střely Hruška.

Slavia Praha - Mountfield České Budějovice 4:1 (2:1, 1:0, 1:0)
Branky a nahrávky: 3. Tomica (Hlavačka), 17. Červenka (D. Hruška), 30. D. Hruška (Beránek), 56. D. Hruška (Duda) - 18. Brabenec (Sičák). Rozhodčí: Husička - Guth, Rittich. Vyloučení: 8:9. Využití: 3:0. Diváci: 5125.
Slavia: A. Svoboda - Kadlec, Žižka, Hlavačka, Kolařík, Vašíček, Němeček, Drtina - D. Hruška, Beránek, Tomica - Micka, Rataj, Sup - Bednář, Červenka, Vondrka - Doležal, V. Růžička ml., Duda. Trenéři: V. Růžička st. a Kalous.
České Budějovice: Turek - Mucha, Vydarený, Toman, F. Novák, Frolo, Sičák, Gřegořek, Bolf - M. Hudec, V. Hübl, Brabenec - Kůrka, Šimánek, Sailer - Kotrla, Mertl, L. Květoň - Hřebejk, Vak, Veselý. Trenéři: Jandač a M. Černý.

Reklama