Hlavní obsah

Sparta - Zlín 4:3Zlín ani napodesáté na Spartě nebodoval, prohrál 3:4

MinutaMin. Tým Hráč Akce
4. Andrašovský 0 : 1
13. Čech 0 : 2
17. Ptáček 1 : 2
21. Ton 2 : 2
25. Hamrlík 2 : 3
35. Ton 3 : 3
47. Netík 4 : 3

PRAHA

Hokejisté Zlína nedokázali ani v desátém utkání za sebou bodovat na ledě pražské Sparty a v nedělním utkání 14. kola podlehli v Praze 3:4. Sparta sice v utkání dvakrát prohrávala, ale dokázala úspěšnou domácí sérii proti soupeři prodloužit. Vítěznou branku vstřelil v 48. minutě Tomáš Netík.

Foto: PRÁVO/Michaela Říhová

Hokejisté Sparty Tomáš Netík (vlevo) a Tibor Melichárek - ilustrační fotografie.

Článek

Zlín přijel do Prahy bez gólmanské jedničky Murína a v brance nastoupil náhradník Jakub Čech. Ten ze začátku moc práce neměl, v bojovném začátku chyběly šance na obou stranách a Čecha vyzkoušel až ve čtvrté minutě dvakrát od modré čáry Vykoukal. O minutu později se z dorážky prosadil Andrašovský a tým RI Okna vedl. Potom ještě bekhendem přestřelil Balaštík a na druhíé straně Vykoukalův pokus kryl zlínský gólman.

Další možnost domácích měl v 11. minutě Ton a potom Podlešákova přihrávka nenašla volného Vaice. Zlín byl produktivnější, Martin Čech si počkal na správnou chvíli při zakončení a střelou zápěstím z pravého kruhu pro vhazování zvýšil. Při Vykoukalově vyloučení ujel hostům Podlešák, ale Jakuba Čecha nepřekonal. Sparta se ale dočkala v přesilovce, kdy se trefil Sivek a vzápětí mohl vyrovnat Langhammer.

Na začátku druhého dějství měli hosté štěstí, když po Netíkově ráně od modré čáry zachránila Jakuba Čecha tyč. Ve 22. minutě se už Pražané dočkali vyrovnání, když při hře čtyř proti čtyřem našel od vlastní branky na útočné modré čáře Vykoukal Tona a sparťanský kanonýr pokořil zlínského brankáře svým oblíbeným blafákem do bekhendu.

Zlín ale za čtyři minuty využil přesilovku pěti proti třem a díky Hamrlíkově přesné střele opět vedl. Domácí si vypracovali velké příležitosti při trestech Galvase a Ďuráka. Tonovu střelu nejdříve kryl Jakub Čech, další Tonův pokus zastavila tyč a hosté ustáli i velký tlak při druhém oslabení. V 36. minutě už se ale dostal sám před zlínskou branku Ton a vyrovnal.

V závěrečné třetině oba celky hrály pozorně z defenzívy a nechtěly udělat chybu. Udělali ji však v 48. minutě hosté, když po přihrávce Jaroslava Nedvěda ujel Galvasovi Netík a poprvé v utkání získal Spartě náskok. Domácí už vedení nepojistili z následné přesilovky ani brejku, ale Zlín Dubu také nepřekonal. Tým kouč Ernesta Bokroše tak prodloužil čekání na body ze Sparty, které trvá od října 2005.

Sparta Praha - RI Okna Zlín 4:3 (1:2, 2:1, 1:0)
Branky a nahrávky: 18. Ptáček (Netík), 22. P. Ton (Vykoukal), 36. P. Ton (Štrba), 48. Netík (J. Nedvěd) - 5. Andrašovský (Kubiš), 14. M. Čech, 26. Hamrlík (Leška). Rozhodčí: Turčan - Padevět, Kis. Vyloučení: 7:9. Využití: 1:1. Diváci: 5047.
Sparta Praha: Duba - Ptáček, Jerofejevs, Vykoukal, Jan Hanzlík, J. Nedvěd, Černošek - Netík, P. Nedvěd, Sivek - Ton, Langhammer, Štrba - Melichárek, Vaic, Podlešák - Dragoun, M. Havel, Hromas. Trenéři: Výborný a Jelínek.
Zlín: J. Čech - Hamrlík, Zubíček, Vosátko, Lučka, Nosek, Ďurák, Galvas - Ondráček, M. Čech, Mokrejš - Kubiš, Balán, Andrašovský - Balaštík, Leška, Záhorovský - F. Čech, R. Pšurný, M. Pšurný. Trenéři: Bokroš a Stuchlík.

Reklama

Související témata: