Hlavní obsah

Pardubice - Karlovy Vary 4:2Pardubice porazily Vary 4:2 a poprvé získaly doma tři body

MinutaMin. Tým Hráč Akce
13. Hlinka 1 : 0
24. Skuhravý 1 : 1
35. Havíř 2 : 1
37. Hlinka 3 : 1
48. Hlinka 4 : 1
58. Kumstát 4 : 2

Hokejisté Pardubic porazili ve 14. extraligovém kole Karlovy Vary 4:2 a podruhé v sezóně získali tři body za výhru v normální hrací době. Velkou zásluhu na tom, že Západočeši vyjdou poprvé v letošním ročníku soutěže bodově naprázdno, měl kapitán Moelleru Miroslav Hlinka, který vstřelil tři branky.

Článek

Úvod utkání byl přitom pro domácí přímo úděsný. Už v patnácté vteřině byl vyloučen Koukal, po 66 vteřinách ho následoval Snopek a v čase 2:13 dostal Píša pětiminutový trest za vražení Kristka na hrazení. Hosté ale početní převahu nevyužili.

Pak se hra uklidnila a vzruch přišel v deváté minutě, kdy ujel Procházka a Lašák s pomocí pravé tyčky zachraňoval. Domácí hráči bojovali a ve třinácté minutě se dočkali úspěchu. Při vyloučení Bílka sehráli velmi dobře přesilovku, po Richterově přihrávce se trefil Hlinka.

V úvodu druhé třetiny mohl Pivko poslat domácí do dvougólového vedení, ale nezužitkoval Somíkovu přihrávku. Vyrovnání přinesla Západočechům také početní výhoda. Ve 25. minutě potrestal Tvrdíkův faul Skuhravý, který vrátil za Lašákova záda střelu Dobroně. Pardubičtí se ale nedostali na kolena, důraznou hrou si vytvářeli převahu a měli i šance. Ondřej ve 31. minutě a Sýkora o chvilku později na Mensatora ale nevyzráli.

Kapitán Hlinka dosáhl hattricku 

Pardubický tlak ale přinesl ovoce, neboť hosté jej eliminovat často jen za cenu faulů. A domácí je potrestali. Ve 36. minutě se před brankářem hostí ocitl Havíř a sklepl do branky Pucherovu přihrávku. Poté Hlinka svým druhým gólem v utkání potrestal vyloučení Melenovského a poslal svůj tým do dvougolového vedení. V závěru třetiny zachránila domácí tyčka po Grofově střele.

Ve třetí třetině se hosté snažili zvrátit skóre a několikrát ohrozili Lašáka, který byl ale pozorný. Jeho spoluhráči si dobře pamatovali výkon soupeře v minulém kole, kdy dokázal srovnat dvoubrankové manko a nedávali Energii příliš prostoru. Ve 49. minutě navíc využil Rolinek chyby karlovarské obrany a jeho přesnou přihrávku proměnil Hlinka ve svůj hattrick.

Vary se sice v další fázi utkání snažily o korekci výsledku, jejich akcím chyběla přesnost a zejména na obránce jakoby dolehla únava z pátečního utkání na jihu Čech. Domácí si s přehledem cenné vítězství a ve druhém domácím utkání v sezóně poprvé vyhráli.

Moeller Pardubice - Energie Karlovy Vary 4:2 (1:0, 2:1, 1:1)
Branky a nahrávky: 14. M. Hlinka (Richter), 36. Havíř (Pucher), 38. M. Hlinka (Rolinek), 49. M. Hlinka (Rolinek) - 25. Skuhravý (Dobroň), 59. Kumstát (Košťál). Rozhodčí: Rejthar - Kreuzer, Polonyi. Vyloučení: 5:9, navíc Píša (Pardubice) 5 min. a do konce utkání. Využití: 3:1. Diváci: 8264.
Pardubice: Lašák - Píša, Linhart, Snopek, Havíř, Richter, Kolář, M. Šeda - P. Sýkora, M. Hlinka, Rolinek - Pivko, Pucher, Somík - Tvrdík, Blažek, Starý - Ondřej, Koukal, Cetkovský. Trenéři: Říha a Rohlík.
Karlovy Vary: Mensator - Dobroň, Jiří Hanzlík, Grof, Řezníček, Němec, Duben, Mudroch, Ustrnul - Kumstát, Skuhravý, Košťál - Bílek, Kraft, Hluchý - Melenovský, Kristek, Skladaný - Zucker, Pech, Milan Procházka. Trenéři: Venera, Baďouček a Kněžický

Reklama

Související témata:
  Třinec - České Budějovice dnes 17 : 00
20240328T17 : 00:00+0100
Třinec vs. České Budějovice
Třinec vs. České Budějovice
Třinec
České Budějovice