Hlavní obsah

Znojmo - Litvínov 3:1Znojmo otočilo zápas proti Litvínovu a ukončilo sérii porážek

MinutaMin. Tým Hráč Akce
38. Kubinčák 0 : 1
51. Dopita 1 : 1
55. Jareš 2 : 1
57. Růžička 3 : 1

ZNOJMO

Až v závěrečných devíti minutách zápasu se znojemští střelci probudili a třemi góly se zasloužili o vítězství nad Litvínovem 3:1. Tímto úspěchem současně Orli ukončili sérii pěti porážek za sebou. Hrdinou zápasu byl Martin Růžička, který vstřelil jednu branku a připsal si dvě asistence. Severočeši tak i nadále čekají na svou premiérovou výhru na kluzištích soupeřů.

Článek

Znojemští trenéři Sýkora a Hynek zareagovali na nepříznivou sérii dvěma změnami. Začali hrát se čtyřmi útoky a změnili složení jednotlivých trojic. Změna přinesla v každém případě oživení, domácí tým hrál ve svižném tempu, soupeře stačil přehrávat bruslením. Stejně jako v předcházejících nevydařených zápasech ale byla koncovka žalostná. I když se útočníci snažili pálit ze všech pozic, kotouče se pouze odrážely od brankáře Fraňka, nebo minuly cíl.

Znojmu se neprosazovalo ani v přesilovkách, ve kterých sice kombinovalo, ale většinou se dostalo pouze ke střelbě od modré čáry. Tato taktika rovněž k úspěchu nevedla. Litvínov vycházel z dokonale zajištěné obrany, snažil se o rychlé protiútoky. V brance Znojma ale zářil Trvaj, který kapituloval poprvé až těsně před koncem druhé třetiny.

Znojmu se stala osudnými dvě vyloučení po sobě. Nejdříve zasedl na trestnou lavici Jareš a po něm i další obránce Kotaška. Plných 30 sekund se sice Znojmo ve třech ubránilo, jenže po návratu Jareše rozehrál Reichel od modré čáry kotouč křížnou přihrávkou na volného Lukeše, jenž z boku střelou pod břevno zaznamenal vedoucí branku.

Zbytečná vyloučení zabránila Znojmu, aby se hned v úvodu závěrečné třetiny nadechlo k tlaku, jenž by přinesl toužebné vyrovnání. Když se Orli ubránili přesilovce při vyloučení Jareše, zasedla na trestnou lavici na čtyři minuty za zranění útočníka Jánského jeho spoluhráč Erat. Litvínov se v početní výhodě příliš nesnažil o zvýšení svého náskoku. Spíše se zaměřil jen na poklidné tempo a stačilo mu, že měl kotouč pod kontrolou. Na poněkud pasivní hru hosté doplatili.

Znojmo v plném počtu se opět vrátilo k nátlakové hře a v 52. minutě po Růžičkově přihrávce se před litvínovskou brankou nejlépe orientoval Dopita, jenž pohotovou střelou vyrovnal. Znojmo gól povzbudil, spadl z něj psychický balvan a dalšími dvěma góly po střelách Jareše a Martina Růžičky zápasu otočilo.

Znojemští Orli - Litvínov 3:1 (0:0, 0:1, 3:0)
Brank a nahrávky: 52. Dopita (M. Růžička), 56. Jareš (M. Růžička), 58. M. Růžička (Dopita) - 39. Lukeš (Reichel). Rozhodčí: Polák - Čížek, Prchal. Vyloučení: 7:6. Využití: 0:1. Diváci: 2700.
Znojmo: Trvaj - Jareš, Tesařík, Bičánek, Švrček, Kotaška, Chvátal - Kucharczyk, Dopita, M. Růžička - A. Padělek, Haman, Selingr - Erat, R. Procházka, Plášek - Čachotský, Meidl, Beroun. Trenéři: V. Sýkora a Hynek.
Litvínov: Franěk - Koma, Hranáč, Vobořil, Skuhrovec, Punčochář, Tůma, Šlégr - Kubinčák, Reichel, Lukeš - Benda, Branda, Sklenička - Jánský, J. Černý, Jenáček - Machulda, Rindoš, Bednařík. Trenéři: J. Hübl st. a Rosol.

Reklama

Související témata: