Hlavní obsah

Kladno - Třinec 1:2Hokejisté Kladna nestačili na Třinec a jsou stále poslední

MinutaMin. Tým Hráč Akce
8. 1 : 0
41. 1 : 1
52. 1 : 2

KLADNO

Hokejisté Kladna prohráli ve 14. kole extraligy s Třincem 1:2 a i nadále jsou tak v tabulce soutěže poslední. Středočeši vyšli bodově naprázdno ve čtvrtém z posledních pěti duelů, čtyřikrát se přitom představili doma. Oceláři o nedělním úspěchu rozhodli ve třetí třetině, kdy dvakrát překonali kladenskou dvojku Jakuba Lva.

Článek

Kladno opět nastoupilo bez zraněných Orcta a Gardoně, ale poprvé v sezóně nastoupil střední útočník Slížek, jenž má střídavý start z Berouna. Branku hostů poté nastoupil opět Vojtek, neboť jednička Čechmánek stále není zdravotně fit. I Třinec si poté musel pomoci hostováním z první ligy, v útoku se objevil Ivan.

Jen dvě tisícovky diváků moc kvalitní hokej nevidělo. V deváté minutě je ale potěšil Diviš, jehož nepříliš prudká střela prošla Vojtkovy mezi betony. To byla prakticky jediná situace, která stála za zaznamenání. Hra se většinou odbývala ve středu hřiště s řadou nepřesných přihrávek na obou stranách.

V podobném duchu začala i druhá třetina. Oba gólmani byli téměř bez práce i při oslabení, protože většina střel mířila mimo brankoviště. Třinec měl postupem času více ze hry, ale koncovku měli průběžného žalostnou.

Ve zvýšené aktivitě však hosté pokračovali i v závěrečné části. Odměnou za jejich snahu byla branka Květoně, který dorazil střelu Semana. Hosté ještě více ožili a svěřenci trenéra Müllera byli téměř usazeni ve své obranné třetině. V 53. minutě došlo k rozhodujícímu okamžiku zápasu. Bývalý hráč Kladna Štefanka se pěkně uvolnil a rozhodl o výhře Třince.

Geus Okna Kladno - Oceláři Třinec 1:2 (1:0, 0:0, 0:2)
Branky a nahrávky: 9. Diviš (Schnabel) - 42. D. Květoň (Seman), 53. Štefanka (Tomík). Rozhodčí: Minář - Chytil, Bryška. Vyloučení: 5:5, navíc Švec 10 min, Rudovský (oba Kladno) 5 min a do konce utkání. Bez využití. Diváci: 2060.
Kladno: Lev - Ševc, Hájek, Nádašdi, M. Štěpánek, Pavlas, Schnabel - Tomajko, Patera, Martin Procházka - Horna, Kalla, Bělohlav - Čurilla, Slížek, Kuchler - Rudovský, Kazatel, Diviš. Trenéři: Müller a Kasík.
Třinec: Vojtek - Sekeráš, Pácal, Seman, Malec, Kroupa, Andersons - Steber, Štefanka, Tomík - Martynek, Peterek, D. Květoň - Korhoň, Ivan, Tomas - Kolusz, Hampl, Pánik. Trenéři: Marek, Juřík, A. Mach.

Reklama

Související témata: