Hlavní obsah

Beránkova pohoda: dcera a vedení v tabulce

Michal OsobaPrávo

Těžko byste v neděli hledali spokojenějšího hokejistu, než je slávistický kapitán Josef Beránek. V sobotu se mu narodila druhá dcera Nela, v neděli dovedl před sezónou podceňovaný tým na první místo extraligové tabulky.

Článek

„Ale narození dítěte nejde srovnávat s vyhranými zápasy,“ vykládal po vítězné bitvě s Českými Budějovicemi. „Jsem hrdý, byl to zážitek,“ popisoval narození druhého potomka.

Vůbec mu nevadilo, že bude doma jediný muž v ženském obležení. „Sice se říká, že sportovci by radši měli kluka, ale mně to bylo vážně úplně jedno. Veselo bude doma i s holkou,“ byl přesvědčen.

Na oslavu se čas nenajde

V našlapaném kolotoči zápasů na bujaré večírky čas není. „Kdybych řekl, že jsme před zápasem chlastali, tak tomu stejně nikdo nebude věřit,“ smál se. „Na větší oslavu se opravdu čas nenajde, ale na přípitek na zdraví určitě jo,“ popisoval sedmatřicetiletý forvard, než vyrazil domů starat se o starší dceru Emu.

Nálada se mu nezhoršila, ani když přišla řeč na hokej – vždyť po duelu prvního s druhým se čelo tabulky obrátilo ve prospěch Slavie! „Je to příjemný pohled, ale nemůžeme si myslet, že budeme pořád vyhrávat. Jde o to, hrát pořád stejně, když se daří a v týmu je pohoda. Hráči si víc věří a dovolí si to, co by jindy nezkusili,“ líčil.

Před sezónou přitom Slavia nepatřila mezi týmy, které odborníci pasovali na extraligové favority. „To jsou prognózy, před třemi lety se také říkalo, že budeme hrát nahoře, a byli jsme chvíli čtrnáctí. V přípravě se nám nedařilo, ale mužstvo se už nastartovalo,“ liboval si kouč Vladimír Růžička.

Reklama

Související témata: