Hlavní obsah

Pardubický Hlinka si připsal premiérový extraligový hattrick

Na nedělním vítězství domácích hokejistů Pardubic proti čtvrtým Karlovým Varům měl rozhodující podíl útočník Miroslav Hlinka. Defenzivní forvard vstřelil svůj premiérový hattrick v O2 extralize a zaslouženě si získal místo v ideální sestavě 14. kola podle redakce Sport.cz.

Článek

Střelec úvodní trefy přidal další dva góly ve 38. a 42. minutě a mohl tak slavit nejen svůj první hattrick v extralize, ale také čtvrté vítězství svého týmu v sezóně. "Jsem strašně štastný, že jsme vyhráli," řekl Hlinka pro oficiální stránky Moelleru. "Rád na hattrick zapomenu, musíme se soustředit na další zápasy," připomněl pětatřicetiletý útočník nelichotivý start Pardubic do nové sezóny.

„Pohybuji se okolo deseti, třinácti gólů za sezónu. Jsem bránící útočník, mám jiné povinnosti v pětce, zvláště s hráči jako Petr Sýkora a Tomáš Rolinek. To jsou naše ofenzivní hvězdy, já jim rád přenechávám pozici střelců a nahrávačů,“ popsal Hlinka skromně svou pozici v prvním útoku.

Ideální sestava 14. kola hokejové O2 extraligy podle redakce Sport.cz:
Svoboda (Slavia) - Ptáček (Sparta), Zíb (Liberec) - Hruška (Slavia - podruhé v sestavě kola), M. Hlinka (Pardubice), Ujčík (Vítkovice).

Hokejisté Pardubic odehráli prvních dvanáct kol na kluzištích soupeře. Pouze třikrát se radovali z vítězství, ale výhra nad čtvrtou Energií by mohla mužstvo nakopnout. "Jsme na začátku. Máme za sebou dobře rozehrané zápasy, kdy jsme hráli dobře, ale nedotáhli jsme je do vítězného konce. Každý takový zápas posiluje sebedůvěru a ta se projeví na ledě. Vše nás může vnitřně posílit, ale stojíme nohama na zemi,“ krotil emoce kapitán Moelleru po vítězném tažení.

"Celému mužstvu se nevyvedl začátek do sezóny, vnímal jsem to tak, že každý bod i doma je důležitý. Proto ta úleva," komentoval centr prvního pardubického útoku oslavu svého gólu, při níž poklekl na kolena.

"Kluci tam padali po hlavách a od toho je třeba se odrazit," věří kapitán týmu v další vítězné skalpy.

Reklama