Hlavní obsah

Slavia - Ústí n. Labem 6:0Slavia potvrdila první místo výhrou nad Ústím 6:0

MinutaMin. Tým Hráč Akce
12. Bednář 1 : 0
31. Bednář 2 : 0
33. Hlavačka 3 : 0
54. Drtina 4 : 0
55. Vondrka 5 : 0
59. Doležal 6 : 0

PRAHA

Hokejisté pražské Slavie potvrdili své vedoucí postavení v tabulce extraligy, když v 15. kole zlomili počáteční odpor nováčka z Ústí nad Labem a zvítězili jednoznačně 6:0. Dvě branky vítězů vstřelil útočník Jaroslav Bednář, gólman Adam Svoboda vychytal potřetí z posledních čtyř utkání čisté konto.

Článek

Úvodní dvacetiminutovka toho divákům mnoho nenabídla. Slavia byla opticky lepší, ale Lvi měli dostatek sil a s favoritem i díky dobrému bruslení drželi krok. Na konci první desetiminutovky po Svobodově dlouhé rozehrávce až na útočnou modrou mohl otevřít skóre Hruška, s jeho bekhendem si však dokázal hostující gólman Zikmund poradit. Odpovědí byla individuální akce Klimta, jenž z mezikruží mířil jen těsně mimo.

Poté měl šanci při bekhendovém zakončení ještě Pazourek, ale Svoboda byl na místě. Hra se přenesla na druhou stranu, kde předložil Červenka Bednářovi, který získal Slavii vedení. Zvýšit mohl ještě do přestávky Sup, ale neuspěl a byli to naopak Lvi, komu se ke konci závěrečné minuty úvodního dějství naskytla možnost dvojnásobné přesilovky po dobu 84 vteřin.

Severočeši sice nestihli zahrozit do pauzy, po návratu obou týmů na led však našel Pazourek Antoše a bývalý dlouholetý slávista mohl vyrovnat, proti byl ovšem znovu bezchybný Svoboda. Začali rušné minuty, ve kterých Slavia stupňovala svůj tlak. Hned poté, co Růžičkova družina přežila krušné chvíle při oslabení, mohl přidat druhou branku do prázdné klece Sup, radost mu však stihl na poslední chvíli překazit ležící Zikmund. Krátce poté skončila Hlavačkova tečovaná rána od modré čáry na levé tyčce za zády bezmocného Zikmunda, pár vteřin na to Bednář při dorážce přestřelil zcela prázdnou branku. Na druhé straně nedokázal po skrumáži před Svobodou trefit v dobré pozici poskakující puk Klobouček.

V polovině utkání měla výhodu dvou hráčů v poli pro změnu Slavia, dokonce ještě o vteřinu delší, než hosté na přelomu první a druhé třetiny, ale především s ní naložila o mnoho lépe. Pražané svírali svého soupeře předávkami puku čím dál blíže Zikmundově brance, až napřáhl z kruhu pro vhazování Bednář a jeho nechytatelná bomba vymetla její horní růžek. Když se krátce poté dostal k dorážce Hlavačka po skvělé individuální akci Vondrky, jenž si ve středním pásmu poradil se dvěma protihráči, bylo jasné, že favorit nezaváhá.

Ústí sice ve třetím dějství nesložilo zbraně, na v pohodě hrající Slavii to však nestačilo. V závěru zápasu se naopak ještě prosadili v exhibičním tempu hrající domácí, kteří navýšili rozdíl ve skóre až na hrozivých 6:0 zásluhou přesných tref Drtiny, Vondrky a Doležala.

Slavia Praha - Slovan Ústečtí Lvi 6:0 (1:0, 2:0, 3:0)
Branky a nahrávky: 13. Bednář (Červenka), 32. Bednář (Kadlec), 34. Hlavačka (Vondrka), 55. Drtina (Duda), 56. Vondrka (Kolařík), 60. Doležal (V. Růžička ml.). Rozhodčí: Šindler - Pešek, Šátava. Vyloučení: 8:13. Využití: 2:0. Diváci: 4487.
Slavia: A. Svoboda - Kadlec, Vašíček, Sloboda, Kolařík, Hlavačka, Němeček, Drtina - D. Hruška, Beránek, Tomica - Micka, Rataj, Sup - Bednář, Červenka, Vondrka - Doležal, V. Růžička ml., Duda. Trenéři: V. Růžička st. a Kalous.
Ústí nad Labem: Zikmund - A. Novotný, Vágner, Houdek, Ficenc, Zeman, Hořava, Pojkar, Zápotočný - Klobouček, Pazourek, Antoš - Špirko, T. Martinec, Klimt - Liščák, Přeučil, J. Heřman - Šaffer, F. Mrázek. Trenéři: V. Evan a M. Mach.

Reklama

Související témata: