Hlavní obsah

Třinec - Karlovy Vary 4:1Karlovy Vary prohrály podruhé za sebou, neuspěly v Třinci

MinutaMin. Tým Hráč Akce
6. Tomík 1 : 0
15. Květoň 2 : 0
22. Květoň 3 : 0
23. Štefanka 4 : 0
33. Dobroň 4 : 1

Hokejisté Karlových Varů po skvělém startu do extraligy v zápase 15. kola na třineckém ledě podruhé za sebou zůstali bez bodu, když po porážce v Pardubicích podlehli v úterý Ocelářům 1:4. Přitom v první čtvrtině základní části dokázala Energie bodovat v každém utkání. Oceláři perfektně zvládli první polovinu souboje a pak už si jenom hlídali vybudovaný náskok.

Článek

Hosté po prohře v Pardubicích jako by do Třince přijeli bez energie. Prohrávali souboje, propadali ve středním pásmu a nebyli nebezpeční ani v ofenzivě. Oceláři se snažili hlavně nedělat chyby v obraně a pomohlo jim, že jim vycházely přesilovky. Faul Skladaného v 7. minutě potrestal Tomík, který po Korhoněm tečované Pácalově ráně využil odrazu puku od zadního mantinelu a pohotově otevřel skóre. Největší šancí hostů byla dlouho dorážka z úhlu Melenovského, s níž si poradil akrobaticky Vojtek. V 16. minutě se domácím povedl druhý úder, v další přesilovce zužitkoval Květoň ideální přihrávku Peterka.

Také druhé dějství se začalo odehrávat podle třineckých not. Když ve 23. minutě selhala znovu hostující obrana a na Mensatora vyzrál Pavelek s podruhé přesně střílejícím Květoněm, gólmanská jednička raději zamířila na střídačku. Jenže náhradník Sáblík udržel čisté konto pouhých 59 vteřin, než se před ním objevil ve výhodné pozici Štefanka a propálil brankáře Energie. Až to jako by hosty probudilo. Najednou přidali na důrazu, víc drželi kotouč v útočném pásmu a v první možnosti zblízka promáchl Skuhravý.

Nápor Karlovarských vyústil také ve snížení, když se v přesilovce od modré čáry nádherně trefil do horního růžku Vojtkovy klece obránce Dobroň. Domácí chtěli bránit svůj náskok, ale přestali být aktivní v útoku, takže hosté získali převahu. Přesto mohl dovršit hattrick Květoň, který však zblízka Sáblíka nepřekonal a po jeho následné srážce mimo hlavní dění opustil karlovarský útočník Bílek led na nosítkách. V závěru druhé části pak ještě třinecký Steber ukázal, co všechno se dá zahodit, když minul prázdnou branku střelou z brankoviště.

Poslední dějství se už jenom dohrávalo. V oslabení jel sám na Sáblíka domácí Peterek, ale s blafákem neuspěl, na opačné straně zase Kraft otřel svou dělovku o tyčku Vojtkovy klece. Domácí si pak vychutnávali ovace fanoušků a vyrovnali se i s tím, že hosté se snažili ještě s výsledkem něco provést zvýšením důrazu v osobních soubojích. Brankáři už ale za svá záda žádný puk nepustili.

Oceláři Třinec - Energie Karlovy Vary 4:1 (2:0, 2:1, 0:0)
Branky a nahrávky: 7. Tomík (Korhoň), 16. D. Květoň (Peterek), 23. D. Květoň (Pavelek), 24. Štefanka (Kolusz) - 34. Dobroň (Jiří Hanzlík). Rozhodčí: Husička - Guth, Rittich. Vyloučení: 4:5. Využití: 2:1. Diváci: 2946.
Třinec: Vojtek - Sekeráš, Pácal, Seman, Malec, Andersons, Kroupa - Tomík, Štefanka, Kolusz - D. Květoň, Peterek, Pavelek - Korhoň, Martynek, Tomas - od 26. navíc Pánik, Hampl, Steber. Trenéři Marek, Juřík a A. Mach.
Karlovy Vary: Mensator (23. Sáblík) - Dobroň, Jiří Hanzlík, Němec, Řezníček, Grof, Duben, Mudroch, Ustrnul - Kumstát, Skuhravý, Košťál - Bílek, Kraft, Hluchý - Melenovský, Kristek, Skladaný - Zucker, Pech, Milan Procházka. Trenéři: Venera, Baďouček a Kněžický.

Reklama

Související témata: