Hlavní obsah

Pardubice - Znojmo 7:0Pardubice deklasovaly i díky Sýkorově hattricku Znojmo

MinutaMin. Tým Hráč Akce
16. P. Sýkora 1 : 0
25. Somík 2 : 0
25. Ondřej 3 : 0
30. P. Sýkora 4 : 0
34. Tvrdík 5 : 0
46. P. Sýkora 6 : 0
53. Rolinek 7 : 0

Hokejisté Pardubic deklasovali v 15. extraligovém kole Znojmo 7:0 a poprvé v sezóně tak naplno bodovali ve dvou po sobě jdoucích zápasech. Východočeši o svém úspěchu rozhodli ve druhé třetině, ve které překonali brankáře Orlů hned čtyřikrát. Velkou zásluhu na výhře úřadujícího vicemistra měl autor hattricku Petr Sýkora a brankář Ján Lašák, jenž poprvé v sezóně udržel čisté.

Článek

Do utkání přitom Moeller vstoupil stejně jako do předešlého duelu proti Karlovým Varům - rychlým oslabením. Ani tentokrát však Pardubice neinkasovaly. Po nudném začátku, na kterém nic nezměnily ani celkem tři přesilové hry, se do první větší šance duelu dostal ve 12. minutě Havíř. Na své střelecké úspěchy z předešlých zápasů však pardubický bek nenavázal. Domácí to ale moc mrzet nemuselo. V 17. minutě totiž Sýkora využil faktu, že Trvaj má zakrytý výhled a potrestal Jarešův faul.

Úvod druhé třetiny patřil hostům, kteří se snažili aktivní hrou srovnat s Východočechy krok. Překonal Lašáka se však nepodařilo Hamanovi, ani jeho spoluhráčům. Místo toho hosté v rozmezí 34 vteřin dvakrát inkasovali. Nejprve doklepl puk do prázdné branky Somík, kterému nezištně přihrál Pucher, a pak se prosadil Ondřej. Jeho střelu pod horní tyčku však musel posvětit ještě videorozhodčí.

Znojmo se tak dostalo do téměř neřešitelné situace a hodně se jim vzdálili body. Čtyři branky totiž v této sezoně dokázali dát pouze jednou, ve druhém kole. Mohlo je ale těšit, že právě Pardubicím. Tentokrát se však žádný obrat nekonal. Ve 31. minutě totiž Sýkora potrestal zmatky v rozehrávce Orlů a vyhnal Trvaje na střídačku. Jeho náhradník Kameš sice poté ustál 34 vteřiny dlouhé oslabení, ale při následné klasické přesilovce jej překonal chytře tečující Ondřej.

Utkání se tak v závěrečném dějství dohrávalo jen z povinnosti. Oba týmy však v klidu kombinovaly a čas bez častého přerušování plynul. Otázkou tak pouze bylo, zda Lašák poprvé v sezoně udrží čisté konto či Sýkora naváže na Hlinku z minulého duelu a prosadí se potřetí. Nejlepší střelec minulé sezony se nakonec hattricku dočkal, když mu desátý gól v letošním ročníku připravil Rolinek. Nejlepší nahrávač domácích se poté dočkal i sám branky a využil tak dvojnásobnou přesilovou hru Pardubic. Radost nakonec mohl mít i Lašák, neboť svou premiérovou nulu udržel.

Moeller Pardubice - Znojemští Orli 7:0 (1:0, 4:0, 2:0)
Branky a nahrávky: 17. P. Sýkora (Píša), 26. Somík (Pucher), 26. Ondřej (Tvrdík), 31. P. Sýkora (Rolinek), 34. Tvrdík (M. Šeda), 47. P. Sýkora (Rolinek), 54. Rolinek (Pucher). Rozhodčí: Jeřábek - Křivský, Hejduk. Vyloučení: 6:7. Využití: 3:0. Diváci: 7520.
Pardubice: Lašák - Píša, Linhart, Snopek, Havíř, Richter, M. Šeda, Kolář - Somík, Pucher, Pivko - P. Sýkora, M. Hlinka, Rolinek - Ondřej, Koukal, Cetkovský - Starý, Tvrdík, Zohorna. Trenéři: Říha a Rohlík.
Znojmo: Trvaj (31. Kameš) - Švrček, Jareš, Tesařík, Bičánek, Kotaška, Chvátal, od 41. navíc Štach - Erat, Dopita, M. Růžička - Plášek, Haman, Padělek - Kucharczyk, R. Procházka, Selingr - Čachotský, Meidl, Beroun. Trenéři: V. Sýkora a Hynek.

Reklama

Související témata: