Hlavní obsah

Plzeň - Č.Budějovice 4:2Budějovice prohrály počtvrté za sebou, tentokrát v Plzni

MinutaMin. Tým Hráč Akce
8. Divíšek 1 : 0
13. Šimánek 1 : 1
15. Důras 2 : 1
17. Kotrla 2 : 2
19. Fabuš 3 : 2
34. Dvořák 4 : 2

České Budějovice počtvrté za sebou v extralize prohrály a klesly na třetí místo. V úterním utkání 15. kola podlehl Mountfield na ledě Plzně 2:4. Lasselsberger potvrdil, že se mu v domácím prostředí daří - vyhrál sedmý duel s osmi a bodoval ve všech.

Článek

Úterní soupeři v minulém kole shodně prohráli, a tak začali podle očekávání opatrně. Utkání se otevřelo až po využité přesilovce domácích. Vlasákovu střelu totiž vrátil do sítě důrazný Divíšek. Hosté dokázali odpovědět při vlastním oslabení. Turek založil chytrým vyhozením přečíslení dvou na jednoho a po zblokované příhře Sailera se po zpracování rukou prosadil Šimánek. Sudí Minář platnost budějovického vyrovnání posvětil až po několikaminutové konzultaci s videorozhodčím.

Brzy po opětovném zahájení hry trefil po Divíškem vyhraném vhazováni Vlasák levou tyč branky hájené Turkem. Za chvíli se při přečísleni domácích odražený kotouč dostal k Důrasovi, který z prostoru mezikruží vypálil přesně. Hosté ovšem těsný náskok Západočechů smazali o dvě minuty později, kdy se po akci Vaka prosadil na hranici brankoviště bekhendovou dorážkou Kotrla. Aktivněji hrající Plzeň získala potřetí v první třetině vedení sedm vteřin před jejím koncem, kdy Fabuš pohodlně zavěsil pod břevno kotouč vyražený Turkem po Dreslerově ráně od modré čáry.

Do prostřední části vstoupili o poznání lépe hosté a domácí uchránil od vyrovnání jen Málkův pravý beton, kterým zastavil Veselého pokus z bezprostřední blízkosti. Poté na trestnou lavici usedli domácí útočníci Divíšek s Vlasákem a hostům se tak naskytla dvouminutová početní výhoda pět na tři. Jihočeši ji však nezužitkovali, když v největší šanci ztroskotal s pokusem o teč na Málkovi Brabenec. Již při hře pět na pět se vyznamenal i jeho protějšek Turek včasným skluzem proti Divíškově zakončení. Domácí si ale průběh druhé třetiny komplikovali množstvím nedovolených zákroků. Na strážce plzeňské branky ovšem nevyzrál osamocený Veselý a vzápětí ani domácí obranou zapomenutý Hudec.

Nakonec udeřilo na druhé straně. Kracík zamotal za brankou hlavu českobudějovickým obráncům a předložil přihrávku Dvořákovi, který prostřelil Turka. Za chvíli po Vampolově křižné přihrávce nedokázal najíždějící Důras trefit odkrytou branku a Vlasákovu svižnou střelu z mezikruží zastavil Turek.

V závěrečné třetině se hosté ve snaze vstřelit kontaktní gól snažili tlačit před Málkovu bránu. Gólman Plzně si však poradil s nebezpečnými pokusy agilního Vaka i Hřebejka a přesilovková dorážka Brabence mířila nad. Dvě minuty před koncem ještě hosté bez úspěchu zkusili hru bez brankáře. Na tři útoky hrající Plzeň tak po obětavém výkonu vybojovala plný počet bodů.

Lasselsberger Plzeň - Mountfield České Budějovice 4:2 (3:2, 1:0, 0:0)
Branky a nahrávky: 9. Divíšek (Vlasák), 16. Důras (Vampola), 20. Fabuš (Dresler), 35. Dvořák (Kracík) - 14. Šimánek (Sailer), 18. Kotrla (Vak). Rozhodčí: Minář - Barvíř, Blümel. Vyloučení: 7:5, navíc Hudec (České Budějovice) 10 min. Využití: 2:0. V oslabení: 0:1. Diváci: 5314.
Plzeň: Málek - Dobrovolný, Čakajík, Benák, Dresler, Jasečko, Nikolov - Dvořák, Divíšek, Vlasák - Fabuš, Kracík, Matějovský - Důras, Vampola, Laš - Šindel. Trenéři: Kučera a F. Černý.
České Budějovice: Turek - Toman, Gřegořek, Sičák, Vydarený, F. Novák, Frolo, Mucha - Hudec, V. Hübl, Brabenec - Hřebejk, Šimánek, Veselý - Mertl, Vak, Kotrla - Kůrka, L. Květoň, Sailer. Trenéři: Jandač a M. Černý.

Reklama

Související témata: