Hlavní obsah

Petr Nedvěd si návrat užívá, pochvaluje si pohodu v týmu

Spokojenost zatím převládá u navrátilce do nejvyšší české hokejové soutěže Petra Nedvěda. Někdejší hvězda NHL válí v pražské Spartě a v rozhovoru pro Sport.cz zhodnotil pětatřicetiletý útočník úvodní čtvrtinu O2 extraligy. „Pardubice si vykopaly docela velkou jámu, ze které budou muset lézt nahoru. Play-off ale udělají,“ říká o špatných výkonech ambiciózního celku.

Článek

Sparta je zatím v tabulce pátá, panuje v klubu spokojenost?

Můžeme být zatím spokojení. Ale body ze Sparty nemůžou soupeři vozit, jak se nám stalo s Budějovicemi nebo s Plzní. Museli jsme to zastavit, pokud nechceme jí tabulkou dolů. Skončit třeba na devátém nebo desátém místě a hrát třeba předkolo. Musíme být mezi prvními pěti mančafty a pak třeba náš čas zase přijde v play-off.

Střelecky se vám po návratu daří...

Jsem spokojený. Hlavně mám radost, že se daří týmu a herní projev je dobrý. To mě těší víc než osobní statistiky.

Inkasoval jste i dost trestných minut, je rozhodování v extralize jiné než v NHL?

Jsem holt zlej muž (smích). Rozhodčí mají tady i v NHL těžkou pozici. Vesměs je to dobré, jedině mi vadí simulování. To by měli rozhodčí víc trestat, z toho jsem docela zklamaný. I když tady nejsem v pozici do něčeho mluvit.

Cítíte větší respekt od protihráčů?

Ani ne. Spíš soupeři po mně víc jdou. Samozřejmě jak kdy, při zápase není možné podobné věci sledovat.

Co vás v první čtvrtině nejvíc překvapilo?

Možná dobré výkony Slavie, zvlášť po špatné minulé sezóně. Každý zápas dávají hodně gólů a mají v týmu pohodu. Letos problémy spadly na Pardubice.

Proč jsou podle vás Východočeši tak dole?

Je to souhra několika věcí dohromady. Smrt Martina Čecha, start bez vlastní haly. Když vše na mužstvo spadne, není zlepšení otázkou jednoho zápasu nebo tří tréninků. Chvíli to trvá. Pardubice vždycky žily z vynikajícího publika, doma moc neprohrávaly. Teď musely hrát asi jedenáct zápasů venku a nedařilo se jim. Problémy se nabalují. Jako byste na kopci udělal malou sněhovou kuličku a dole se z ní může dělat sněhulák. Pardubice ale půjdou nahoru, čeká je série domácích zápasů. Ale budou muset, což jim může svazovat nohy. Vykopaly si docela velkou jámu, ze které budou muset lézt nahoru.

Kladno mělo posily, ale je poslední. Důvod?

Těžko říct. Podle mě Kladno moc nahoru nepůjde. Sem tam vyhrají zápas, proti nám hrají vždycky dobře a do konce sezóny s nimi asi budeme mít problémy. Nahoru tabulkou ale Kladno asi nepůjde. Na rozdíl od Pardubic, které play-off podle mě udělají.

Jak si užíváte Prahu?

Jsem v Praze nadmíru šťastný, nic mi nechybí. Občas si vzpomenu na New York. Trošku mi chybí jeho energie. Mám tam spoustu kamarádů, oblíbené restaurace... Po sezóně se tam určitě pojedu podívat.

Co nejraději podnikáte?

Občas si chodím zahrát golf. S bráchou zajdeme na Karlštejn nebo Konopiště. Mám pár kamarádů mimo hokej, kteří jsou do golfu blázni.

Reklama

Související témata: