Hlavní obsah

Svobodovi na třetí nule dost záleželo

PRAHA

Třetí nulu za poslední čtyři utkání vychytal v hokejové extralize slávista Adam Svoboda a parádními výkony si říká o reprezentační pozvánku na listopadový turnaj Karjala.

Článek

„Maximálně jsem se soustředil, abych neudělal kravinu, dost mi na tom třetím čistém kontu záleželo. Hokej mě teď hodně baví,“ přiznal po utkání s Ústím brankář lídra soutěže, jemuž 240 minutovou neprůstřelnost narušila jen trefa budějovického Brabence. „Nebýt toho, mohl jsem po šesti letech překonat Vojtkův rekord,“ uvažoval Svoboda.

Slavia z posledních čtyř utkání vytěžila maximální bodový zisk při skóre 20:1. „Chytli jsme výbornou formu, a to jsou pak spojené nádoby: když se daří mužstvu, sveze se s tím brankář. Věříme si a pro mě je to o to lehčí, když na celém týmu vidím obrovské odhodlání. Pomáhá mi i jeho precizní defenzívní práce,“ uvedl Svoboda, jenž za nuly dává svačinku do kabiny.

Zápas s nováčkem byl jednoznačnou záležitostí pražského celku. „Od začátku jsme do soupeře bušili, neustoupili od své hry a mohli vyhrát i výrazněji než o šest gólů. Bylo mi až líto jejich brankáře Zikmunda. Po utkání mi přišel úplně bledý a tak vyřízený, jako bych si podával ruku s houbou,“ doplnil Svoboda s tím, že Slavii v čele tabulky po 15. kole nečekal. „Je to zásluha hokejové dřiny, kterou podstupujeme, a neměla by se nám z toho zamotat hlava.“

Reklama

Související témata: