Hlavní obsah

Č.Budějovice - Pardubice 6:3Budějovice po čtyřech porážkách zabraly, zdolaly Pardubice

MinutaMin. Tým Hráč Akce
3. Tvrdík 0 : 1
4. Somík 0 : 2
8. Veselý 1 : 2
31. P. Sýkora 1 : 3
32. Hřebejk 2 : 3
35. Novák 3 : 3
41. Hübl 4 : 3
52. Sailer 5 : 3
56. Sailer 6 : 3

ČESKÉ BUDĚJOVICE

Hokejisté Českých Budějovic se po čtyřech porážkách za sebou dočkali tříbodového zisku, když ve čtvrteční předehrávce 16. kola extraligy zdolali Pardubice 6:3. Moeller nedokázal navázat na dvě domácí výhry, přestože dvakrát vedl o dva góly. Domácí Mountfield se před pátečními zápasy bodově srovnal s Libercem a je druhý, úřadující vicemistr z východu Čech zůstává dvanáctý.

Článek

Oba týmy musely řešit absence v obraně. Na straně domácích nenastoupili Toman s Gřegořkem a v dresu Pardubic chyběli vedle útočníka Blažka beci Havíř, Michal Šeda a Posmyk. Hostující Moeller tak posílil třiatřicetiletý zadák Martin Táborský z prvoligového Hradce, na střídačce byl připraven i jeho spoluhráč Lesák.

Jihočeši vstoupili do utkání aktivně a hned v úvodní minutě měli šance Šimánek a Hřebejk. Hosté povzbuzeni dvěma výhrami za sebou však začali také brzy hrozit a ve čtvrté minutě se dočkali šťastného vedení. Po střele obránce Koláře se puk odrazil do branky od Tvrdíkovy brusle a sudí Šindler po poradě s videorozhodčím potvrdil platnou úvodní branku.

Za 66 vteřin už měl Moeller dvoubrankový náskok. Pivko šikovně uvolnil Somíka, který z úhlu najížděl sám na Turka a bez potíží skóroval. Následovalo ještě několik pokusů hostů, než se domácí oklepali a načali svou snahu o smazání ztráty. Už v 9. minutě se Českobudějovičtí radovali, když Vak od zadního mantinelu uvolnil Veselého a kapituloval i Lašák.

Budejovice dokázaly zápas otočit

K vyrovnání v úvodní části nepomohly domácím dvě přesilovky. V první pardubická defenziva stihla Hřebejkovi přihrávku na Šimánka před odkrytou branku srazit, pardubický gólman bez potíží pochytal pokusy soupeře i při Sýkorově trestu. Nevyužity zůstaly i šance Kotrly a Brabence, potom i v úvodu druhé části početní výhoda po Píšově faulu.

Hosté hráli v přesilovce téměř čtyři minuty, z toho 14 vteřin v pěti proti třem, ale výraznější množnost si nevytvořili. Naopak po návratu z trestné lavice Vak ještě v oslabení v přečíslení tří na dva našel Sailera, ale pardubický gólman zasáhl úspěšně. Moeller nevyužil ani Hüblův trest, ale dočkal se při vlastním oslabení, kdy vysunul do sóla Rolinek Sýkoru a ten se jedenáctou brankou v sezóně osamostatnil v čele tabulky střelců.

Jihočeši však ještě početní výhodu zužitkovali a za 45 vteřin odpověděl Hřebejk, který dorážel do odkryté branky. V 36. minutě navíc přesnou střelou od modré čáry vyrovnal přesně s koncem dalšího trestu Pardubic obránce Novák. A obrat dokonali domácí po 90 vteřinách závěrečné třetiny při další početní výhodě. Při Ondřejově trestu našel po Hudcově pokusu puk za ležícím Lašákem Hübl a dorazil do prázdné branky.

Brankář Lašák zápas nedochytal

Pardubický gólman protestoval a dostal od sudího Šindlera desetiminutový trest. Když doprovodil potlesk v publiku vehementním poklepáním hokejky o led, dostal i druhou 'desítku' a naštvaný zmizel v kabinách.

V 45. minutě měli štěstí domácí, když jim po Ondřejově střele pomohla horní tyč. Lášákův nástupce Hylák měl práci až v 51. minutě při Hudcově pokusu v českobudějovickém oslabení. Za dvě minuty ale už kapituloval, když ho prostřelil po sólu přes celé hřiště kapitán Mountfieldu Sailer. Naději mohl hostům vrátit Hlinka, ale odkrytou branku netrefil, a tak měl poslední slovo v 57. minutě opět Sailer.

Mountfield České Budějovice - Moeller Pardubice 6:3 (1:2, 2:1, 3:0)
Branky a nahrávky: 9. Veselý (Vak), 33. Hřebejk (Sailer), 36. F. Novák (Brabenec), 42. V. Hübl (Hudec), 53. Sailer (Turek), 60. Sailer (Šimánek) - 4. Tvrdík (J. Kolář II), 5. Somík (Pivko), 32. P. Sýkora (Rolinek). Rozhodčí: Šindler - Bryška, Chytil. Vyloučení: 7:6, navíc Frolo 10 min. - Lašák 10 min. a do konce utkání. Využití: 3:0. V oslabení: 0:1. Diváci: 4885.
České Budějovice: Turek - F. Novák, Frolo, Sičák, Macháček, Mucha, Vydarený - Hudec, V. Hübl, Brabenec - Hřebejk, Šimánek, Sailer - Kůrka, Vak, Veselý - Gulaš, Mertl, Kotrla. Trenéři: Jandač a M. Černý.
Pardubice: Lašák (42. Hylák) - Píša, Linhart, Snopek, Táborský, Richter, J. Kolář II - P. Sýkora, Hlinka, Rolinek - Somík, Pucher, Pivko - Ondřej, Tvrdík, Koukal - Starý. Trenéři: Říha a Rohlík.

Reklama

Související témata:
  3 : 0 Pardubice - Třinec 3 : 0 dohráno
20240424T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec