Hlavní obsah

Kladno - Plzeň 6:3Kladno podruhé doma vyhrálo v normální hrací době

MinutaMin. Tým Hráč Akce
0. Vampola 0 : 1
10. Štěpánek 1 : 1
12. Ševc 2 : 1
17. Horna 3 : 1
24. Kalla 4 : 1
34. Kubalík 4 : 2
39. Patera 5 : 2
55. Laš 5 : 3
56. Kalla 6 : 3

KLADNO

V letošní sezóně tápající Kladno přivítalo v 16. kole na svém ledě v tabulce sedmou Plzeň. Kladno začalo zle, ale nakonec slavilo druhé domácí vítězství ohodnocené třemi body. Středočesi i díky dvougólovému příspěvku Jaroslava Kally vyhrálo 6:3.

Článek

Už po šestnácti vteřinách vyrobil kiks Ševc, který přihrál ideálně hostujícímu Vampolovi. Domácí nemohli chytit dech, ale pomohla jim slabší chvilka brankáře Málka, kterému mezi betony proklouzla rána Štěpánka vyjíždějícího zpoza branky. Štastné vyrovnání domácí nastartovalo. Ševc napálil od modré odražený puk nechytatelně do sítě podruhé, Horna pak dorazil pod vyrážečkou Málka střelu Procházky.

V druhé části se blýskl parádní akcí Kalla, který vybruslil od mantinelu do středu kluziště a ránou do protipohybu Málka dal Kladnu klid. Domácí navíc držel výborný brankář Lev. Nejprve lapil trestné střílení Vlasáka po faulu Nádašdiho, pak kryl i tutovku Laše. A když po ráně Kubalíka od mantinelu inkasoval, Patera vrátil Kladnu v přesilovce tříbrankové vedení.

Když Plzeň v závěrečné části přestála přesilovku domácích a šanci Patery, dělala si po trefě Laše naději na zvrat. Jenže po ráně Horny do tyčky bleskově doklepl puk do sítě Kalla a Středočeši definitivně slavili vítězství. Doposud přitom doma v normální hrací době porazili jen Znojmo.

Geus Okna Kladno - Lasselsberger Plzeň 6:3 (3:1, 2:1, 1:1)
Branky a nahrávky: 11. Štěpánek (Martin Procházka), 13. Ševc (Kuchler), 18. Horna (Martin Procházka), 25. Kalla (Štěpánek), 40. Patera (Kalla), 57. Kalla (Horna) - 1. Vampola (Důras), 35. Kubalík (Benák), 56. Laš (Důras). Rozhodčí: Konc (Slov.) - Prchal, Čížek. Vyloučení: 3:2. Využití: 1:0. Diváci: 2249.
Kladno: Lev - Ševc, Hájek, Nádašdi, Štěpánek, Pavlas, Schnabel - Čurilla, Patera, Martin Procházka - Horna, Kalla, Bělohlav - Sedlák, Gardoň, Kuchler - Diviš, Kazatel, Frolík. Trenéři: Müller a Kasík.
Plzeň: Málek (41. Jarina) - Jasečko, Nikolov, Dobrovolný, Čakajík, Benák, Dresler, Cartelli - Důras, Vampola, Laš - Dvořák, Divíšek, Vlasák - Fabuš, Kracík, Ludvík - Kubalík, Šindel, Matějovský. Trenéři: Kučera a F. Černý.

Reklama

Související témata: