Hlavní obsah

Znojmo - Zlín 4:1Znojmo střelecky zabralo a porazilo trápící se Zlín

MinutaMin. Tým Hráč Akce
13. Dopita 1 : 0
15. Dopita 2 : 0
30. Haman 3 : 0
36. Erat 4 : 0
50. Balaštík 4 : 1

Hokejistům Znojma po výborném výkonu porazili Zlín 4:1 a složili tak reparát za úterní debakl v Pardubicích. Znojmo v souboji týmů ze dna tabulky svého soupeře předčilo hlavně důrazem i rychlostí a dosáhlo nejvýraznějšího vítězství v letošní sezóně.

Článek

K získání náskoku Orlům ale v první třetině přispěli samotní zlínští hokejisté, kteří dopomohli soupeři v cestě kotouče do vlastní sítě. Znojmu se podařilo za pouhých sedm sekund využít hned druhou přesilovku, kdy zasedl na trestnou lavici obránce Vosátko. Po Selingrově přihrávce Dopita z boku poslal kotouč po brankové čáře a vracející se obránce Ďurák jej nešťastně srazil do vlastní sítě. O dvě minuty později si Selingrovu střelu srazil za svá záda gólman Jakub Čech.

Trápící se Zlín se už z těchto dvou ran nevzpamatoval. I když se hostující hokejisté snažili, nedostávali se příliš často k tomu, aby ohrozili brankáře Trvaje.

Naopak Znojmo náskok povzbudil, vyhrávalo osobní souboje, soupeře přehrávalo i kombinační jednoduchostí a brankář Jakub Čech byl často v ohni střel. Ve 31. minutě sice stačil vyrazit Padělkovu střelu, kotouč se ale odrazil k volnému Hamanovi, jenž blafákem přidal třetí branku. Zlín hrál často v oslabení a Orlům se podařilo o šest minut později proměnit druhou přesilovku po střele Erata.

Trenér Bokroš se pokoušel vyburcovat svůj tým přeskládáním útočných řad, ale ani tento záměr mu příliš nevyšel. Znojmo hrálo pozorně v defenzívě a jedinou vážnější chybu udělali jeho zadáci deset minut před koncem, kdy srazili v sólu na branku Balaštíka. Rozhodčí Bolina nařídil trestné střílení, které sám Balaštík proměnil. V závěru už Znojmo kontrolovalo hru a nedalo soupeři šanci na další korigování výsledku a případné zdramatizování cesty k plnému bodovému zisku.

Znojemští Orli - RI Okna Zlín 4:1 (2:0, 2:0, 0:1)
Branky a nahrávky: 14. Dopita (Selingr), 16. Dopita (Selingr), 31. Haman (Padělek), 37. Erat (Jareš) - 51. Balaštík z tr. střílení. Rozhodčí: Bolina - Lhotský, Svoboda. Vyloučení: 4:8. Využití: 2:0. Diváci: 2396.
Znojmo: Trvaj - Švrček, Jareš, Tesařík, Bičánek, Kotaška, Chvátal - Erat, Dopita, Selingr - Padělek, Haman, Plášek - Kucharczyk, Meidl, Beroun. Trenéři: V. Sýkora a Hynek.
Zlín: J. Čech - Nosek, Zubíček, Hamrlík, Galvas, Vosátko, Lučka, Klouček, Ďurák - Balaštík, Leška, Andrašovský - Barinka, Kubiš, M. Čech - Ondráček, Balán, Záhorovský - M. Pšurný, F. Čech, R. Pšurný. Trenéři: Bokroš a Stuchlík.

Reklama

Související témata:
  2 : 0 Třinec - České Budějovice 2 : 0 dohráno
20240328T17 : 00:00+0100
Třinec vs. České Budějovice
Třinec vs. České Budějovice
Třinec
České Budějovice