Hlavní obsah

Pardubice - Třinec 4:5Pardubice podlehly v duelu plném zvratů Třinci

MinutaMin. Tým Hráč Akce
3. Snopek 1 : 0
10. Martynek 1 : 1
11. Květoň 1 : 2
18. P. Sýkora 2 : 2
29. P. Sýkora 3 : 2
39. Martynek 3 : 3
41. Tomík 3 : 4
53. P. Sýkora 4 : 4
54. Martynek 4 : 5

PARDUBICE

Hokejisté Pardubic prohráli v 17. kole hokejové extraligy s Třincem 4:5, když jim k bodům nedopomohl ani hattrick kanonýra Petra Sýkory. Tři branky v dresu Ocelářů si připsal útočník Rostislav Martynek. Nervózní utkání bylo plné zvratů a domácí kapitán Miroslav Hlinka byl vyloučen do konce zápasu.

Článek

Utkání začalo lépe pro domácí, neboť již na začátku čtvrté minuty pálil ostře Pucher, Somík při snaze o dorážku připravil puk Snopkovi a pro toho nebyl problém zavěsit do prázdné branky za povyjetým Vojtkem. Chvilku po té mohl v přesilovce zvýšit Sýkora, střela zblízka do poloodkyté branky mu však vůbec nesedla a domácí kanonýr tak místo oslavy gólu pouze nevěřícně kroutil hlavou. Hosté se připomněli na konci první desetiminutovky, kdy Kolusz sice rozvlnil síť za Lašákem, ke smůle Ocelářů však jen z vnější strany brankové konstrukce.

Nejlepší extraligový tým posledních devíti kol však vzápětí doopravdy skóroval, když rychlou předávku puku po ose Malec - Peterek - Martynek zakončil posledně jmenovaný pohotovou střelou z hranice brankoviště. Duhová aréna ještě nestačila šok z vyrovnání vstřebat a Moeller dokonce prohrával; zapomenutého Květoně našel na útočné modré Kroupa a hostující útočník v samostatném nájezdu dokázal prostřelit Lašáka. V závěru úvodního dějství však polevili v pozornosti i hosté, do úniku pustili Sýkoru, který se v těchto situacích mýlí jen výjimečně. Domácí stihli vzápětí skórovat znovu, ovšem až po přerušení hry pro Pivkovo postavení v brankovišti.

Druhá třetina byla plná emocí s častým přerušováním, Východočeši v ní zcela ovládli dění na ledové ploše a rychlí a šikovní hostující hráči jim už nedokázali činit tolik problémů. Ve 26. minutě trefil Sýkora v přesilovce tyč a vzápětí po té se strhla potyčka po faulu Hlinky, s nímž asi ještě cloumaly emoce po předchozím napadení Zálešáka, a domácí kapitán se kvůli zásahu do oblasti hlavy a krku musel předčasně poroučet do kabin.

Třetí část začala šokem

Po opětovném pokračování hry těsně minul v obrovské šanci Somík, ale v polovině základní hrací doby hráli domácí přesilovku čtyři na tři a Sýkora od modré po Píšově přihrávce propálil Vojtka. Posléze vystrašil příznivce Moelleru Lašák, jemuž propadl puk po Peterkově ráně, ale mimo branku. Následně minul v ideální pozici Cetkovský, krátce po té při oslabení Pardubic ujel Tvrdík, parádně si položil Vojtka, ale nedokázal zasunout kotouč za bezmocně ležícího gólmana hostí.

Přišlo však filmování Havíře a domácí museli do třech. Minutovou přesilovku hostí pět na tři sice přežili, stejně jako následnou přesilu jednoho hráče v poli, ale za dalších pět vteřin po neuvěřitelném biliáru, kdy neskutečně minul prázdnou branku Zálešák, napravil jeho selhání Martynek a oba týmy odcházely podruhé do kabin za stavu 3:3.

Třetí dvacetiminutovka začala pro Moeller šokem, když střelou od modré čáry překvapil Lašáka Tomík. Domácí zvyšovali svůj tlak, který vygradoval parádní bombou Sýkory v přesilovce, kdy domácí ostrostřelec vymetl horní růžek Vojtkovy branky, ale pouhých 98 vteřin po té jásali opět hosté po akci Květoně, který našel skvěle Martynka. Domácí již nespasila ani závěrečná hra bez brankáře a všechny body si tak odvezli Oceláři.

Moeller Pardubice - Oceláři Třinec 4:5 (2:2, 1:1, 1:2)
Branky a nahrávky: 4. Snopek (Somík), 19. P. Sýkora (Rolinek), 30. P. Sýkora (Píša), 54. P. Sýkora (Píša) - 11. Martynek (Peterek), 12. D. Květoň (Kroupa), 40. Martynek (Zálešák), 42. Tomík (Seman), 55. Martynek (D. Květoň). Rozhodčí: Polák - Kostka, Bláha. Vyloučení: 6:12, navíc Hlinka na 5 min. a do konce utkání - Seman, Steber oba na 10 min. Využití: 2:2. Diváci: 8945.
Pardubice: Lašák - Píša, Linhart, Snopek, Havíř, Richter, J. Kolář II - P. Sýkora, Hlinka, Rolinek - Somík, Pucher, Pivko - Tvrdík, Blažek, Ondřej - Starý, Koukal, Zohorna - od 31. navíc Cetkovský. Trenéři: Říha a Rohlík.
Třinec: Vojtek - Sekeráš, Pácal, Seman, Malec, Kroupa, Andersons - Zálešák, Skořepa, Steber - Martynek, Peterek, D. Květoň - Kolusz, Štefanka, Tomík - Tomas, Hampl, Korhoň. Trenéři: Marek, Juřík a A. Mach.

Reklama

Související témata:
  7 : 2 Kladno - Vsetín 7 : 2 dohráno
20240418T18 : 00:00+0200
Kladno vs. Vsetín
Kladno vs. Vsetín
Kladno
Vsetín