Hlavní obsah

Plzeň - Ústí n. Labem 5:2Plzeň dala dva góly v oslabení a porazila Ústí

MinutaMin. Tým Hráč Akce
6. Matějovský 1 : 0
9. Vlasák 2 : 0
26. Vampola 3 : 0
36. Šindel 4 : 0
38. Špirko 4 : 1
38. Fabuš 5 : 1
55. Šaffer 5 : 2

PLZEŇ

Hokejisté Plzně porazili v nedělním utkání 17. kola extraligy i díky dvěma gólům v oslabení nováčka z Ústí nad Labem 5:2. Lasselberger předčil soupeře ve všech směrech a od vyššího přídělu Severočechy zachránil jen strážce jejich svatyně Volke. Západočeši potvrdili formu na domácím ledě, kde bodovali v každém utkání této sezony a vyhráli osm z devíti utkání. Slovan naopak prohrál počtvrté za sebou.

Článek

Po z oboustranně opatrném úvodu získali hosté výhodu přesilové hry. Sehráli ji však mizerně a navíc jim po Antošově chybě ujeli do přečíslení dvou na jednoho Dvořák s Matějovským a druhý jmenovaný po vzájemné kombinaci střelou bez přípravy k levé tyči otevřel skóre. Pasivně hrající hosté inkasovali o necelé tři minuty později, tentokrát v oslabení, druhou branku. Divíšek našel bekhendem zpoza branky Vlasáka, který gólmana Volkeho překonal přesnou střelou opět k jeho levé tyčce.

Hosté poprvé zahrozili až díky Mrázkovi, jenž se protáhl před Málka, nadvakrát ovšem neuspěl. Aktivněji hrající domácí dostávali hosty v jejich obranném pásmu pod velký tlak, Volke ale vleže vyrazil Šindelovu střelu z bezprostřední blízkosti. Na druhé straně si od mantinelu najel do ideální střelecké pozice Janků, jeho pokus však zastavil Málek rozklekem. Hosté hrozili především z protiútoků, těsně před koncem první třetiny Málek zlikvidoval nájezd osamoceného Kloboučka.

Hosté mohli ve druhé třetině snížit na rozdíl jediné branky během přesilové hry, Mrázkovu branku ale sudí Konc neuznal pro postavení ústeckého hráče v brankovišti. O chvíli později naopak udeřili domácí při vlastním oslabení: Martinec zaváhal při rozehrávce a důrazný Vampola nadvakrát překonal bezmocného Volkeho. Hosté po třetí brance kupili chyby ve středním pásmu a nestíhali s domácími bruslit. Z toho vyplynula více než minutová dvojnásobná početní výhoda Plzně, která zůstala nevyužita. Po kombinaci čtvrtého útoku ale pak Šindel ranou švihem přidal čtvrtý gól.

Hosté se ještě pokusili změnit běh utkání využitou přesilovkou, když Šafferovu ideální příhru při akci dvou na jednoho poslal do sítě Špirko. Sedm vteřin po následném vhazovaní ovšem stačilo domácím na gólovou odpověď. Další chybu Ústí při zakládaní útočné akce totiž potrestal přesnou střelou do levého horního rohu Fabuš.

Závěrečná část se odehrála spíše z povinnosti. Domácí nejprve pohrdli více než devadesát vteřin trvající dvojnásobnou přesilovkou, ve které napálil Benák od modré čáry levou tyč. Za chvíli podobně naložili se stejnou početní výhodou také hosté. Třetinu rozkouskovalo množství vyloučení. Přesto hosté zaznamenali po rychlé akci druhou branku. Novotného přihrávku z pravého křídla trefil do Málkova protipohybu explzeňský Šaffer.

Lasselsberger Plzeň - Slovan Ústečtí Lvi 5:2 (2:0, 3:1, 0:1)
Branky a nahrávky: 7. Matějovský (Dvořák), 10. Vlasák (Divíšek), 27. Vampola, 37. Šindel (Jasečko), 39. Fabuš - 39. Špirko (Šaffer), 56. Šaffer (A. Novotný). Rozhodčí: D. Konc (SR) - Bádal, Kalivoda. Vyloučení: 9:9. Využití: 1:1. V oslabení: 2:0. Diváci: 5289.
Plzeň: Málek -Dobrovolný, Čakajík, Benák, Dresler, Jasečko, L. Martinec, od 11. navíc Cartelli - Vlasák, Divíšek, Adamský - Fabuš, Kracík, Ludvík - Důras, Vampola, Laš - Dvořák, Šindel, Matějovský. Trenéři: Kučera a F. Černý.
Ústí nad Labem: Volke - A. Novotný, Vágner, Zeman, Ficenc, Houdek, Hořava, Pojkar, Zápotočný - Janků, Pazourek, Antoš - F. Mrázek, T. Martinec, Klimt - Šaffer, Špirko, Liščák - Klobouček, J. Heřman, Hašek. Trenéři: V. Evan a M. Mach.

Reklama

Související témata:
  1 : 2 Pardubice - Třinec 1 : 2 dohráno
20240416T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec
  Kladno - Vsetín zítra 17 : 00
20240417T17 : 00:00+0200
Kladno vs. Vsetín
Kladno vs. Vsetín
Kladno
Vsetín
  Pardubice - Třinec zítra 18 : 00
20240417T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec