Hlavní obsah

Slavia smetla Spartu a znovu vede extraligu

PRAHA

Hokejisté pražské Slavie porazili v nervózním derby městského rivala Spartu 5:1 a vrátili se na první místo extraligové tabulky. Slávisté před rekordní návštěvou sezóny 12 489 diváků vstřelili tři góly v početní výhodě. V závěru duelu viděli diváci několik bitek a ostrých zákroků. Ve druhém úterním utkání porazily Vítkovice Zlín 6:5 po samostatných nájezdech, rozhodující proměnil Jiří Burger.

Článek

Slavii v derby poslal do vedení kapitán Josef Beránek, jenž potrestal faul Hromase a využil už 19. přesilovku sešívaných v sezóně. Vyrovnání zařídil Tibor Melichárek, opět v přesilovce poslal domácí do vedení Roman Červenka. Znovu v početní výhodě na rozdíl dvou gólů upravil střelou od modré čáry Petr Kadlec.

V úvodu třetí třetiny zmrazil naděje Sparty na snížení Michal Sup, který dorazil střelu Rataje. Za dalších 50 sekund vyhnal Dubu z branky druhou trefou v zápase Roman Červenka, jehož uvolnil Jaroslav Bednář.

V závěru derby už diváci viděli jen několik ostrých zákroků a bitek. V jedné z nich se stejně jako v prvním vzájemném zápase utkali domácí Radek Duda a sparťan Petr Nedvěd.

Burger zařídil extra bod pro Vítkovice 

Zápas ve Vítkovicích měl bleskový start. Už po 25 sekundách se domácí fanoušci radovali, rychlou kombinaci zakončil Viktor Ujčík. Zlín se ale rychle otřepal a za necelé dvě minuty bylo vyrovnáno. Tvrdou ranou uspěl Dušan Andrašovský. Obrat završil Tomáš Klouček, jehož nahození skončilo k překvapení všech za Pincovými zády. Ještě do přestávky ovšem srovnal Radim Hruška.

Smršť gólů viděli diváci i v polovině utkání. Domácí poslal znovu do vedení Roman Szturc po asistenci Hrušky, za 46 sekund opět vyrovnal Peter Barinka. Slovenský útočník ustál souboj s bránícím soupeřem a prosadil se i proti Pincovi. Divokých 139 sekund završil Radim Hruška, jenž po akci Proroka druhým gólem v zápase získal Vítkovicím znovu náskok.

Ve 3. třetině ale nejprve ve 49. minutě vyrovnal Martin Záhorovský, který v oslabení tečoval střelu Noska. Na stranu hostů naklonil skóre Michal Pšurný pohotovou dorážkou Hamrlíkovy střely. Prodloužení zařídil Petr Hubáček po další přihrávce Proroka. Rozhodnout musely samostatné nájezdy a v nich se jako jediný trefil domácí Jiří Burger.

Hokejová O2 extraliga – 17. a 25. kolo
Slavia - Sparta 5:1ON-LINE
Branky: 12. Beránek, 28. a 43. Červenka, 37. Kadlec, 42. Sup - 22. Melichárek
Vítkovice - Zlín 6:5 SNON-LINE
Branky: 1. Ujčík, 16. a 33. R. Hruška, 31. Szturc, 59. Hubáček, rozhodující nájezd Burger - 3. Andrašovský, 7. Klouček, 31. Barinka, 49. Záhorovský, 56. M. Pšurný.

Reklama