Hlavní obsah

Vítkovice - Zlín 6:5Vítkovice znovu finišovaly v závěru, Zlín přemohly v nájezdech

MinutaMin. Tým Hráč Akce
0. Ujčík 1 : 0
2. Andrašovský 1 : 1
6. Klouček 1 : 2
15. Hruška 2 : 2
30. Szturc 3 : 2
30. Barinka 3 : 3
32. Hruška 4 : 3
48. Záhorovský 4 : 4
55. Pšurný 4 : 5
58. Hubáček 5 : 5
65. Burger 6 : 5

OSTRAVA

Další mohutný finiš spasil na domácím ledě hokejisty Vítkovic. Zlín vedl v předehrávce 25. kola extraligy po dvou gólech z třetí části ještě 71 sekund před koncem 5:4, ale Petr Hubáček zajistil domácím v přesilovce prodloužení a Jiří Burger přidal jediným gólem v sérii samostatných nájezdů ještě bod navrch. Zlínské střelce vychytal náhradní gólman Martin Prusek, který zápas strávil na střídačce.

Článek

Fantastický vstup Vítkovic zařídil Ujčík, který už za 25 sekund z brankoviště dorazil do sítě Šimíčkovu střelu. Burger hned z další akce málem sestřelil Čecha dělovkou na krk, ale zlínský gólman odolal a už za pět minut bylo skóre vzhůru nohama.

I Zlín na začátku oslnil produktivitou: první povedenou kombinaci zakončil trefou do horního růžku Andrašovský. Hosté pak trpěli téměř minutu ve třech, ale vítkovický zámek nepřinesl efekt. A tak hosté sami převrátili skóre; Klouček od modré čáry vystřelil spíše na teč, ale nakonec si jeho pokus proklestil cestu až za Pincova záda.

Obrana Zlína už dávno není to, co byla. Pádný důkaz předložila v 15. minutě, kdy hostující zadáci podcenili nahozený puk za vlastní branku a po Köhlerově pasu z rohu si s Čechem pohrál Hruška. Komický moment ze své nabídky ale vytáhli i domácí. Ujčík hledal před Čechem zády k vlastní brance zadovkou spoluhráče tak nešikovně, že vyslal do sóla Lešku, který zrovna naskakoval na led z trestné lavice, ale jeho ránu schoval do lapačky Pinc.

Vítkovice v druhé části držely i díky sérii čtyř přesilovek protivníka pod tlakem. Čech byl jistý až do půle utkání, pak mu mezi chrániči proklouzla střela juniora Szturce, který si tak připsal druhý gól v druhém zápasu. Nedůsledností v defenzivě však domácí udržovali soupeře při životě. Náskok za 46 sekund vynuloval Barinka, který se vysmekl Trnkovi a jednoruč protlačil kotouč za Pince.

Kubiš opuštěnou branku netrefil

Fryčerův tým si však vedení vydobyl rychle zpátky: Prorok vykličkoval od bočního mantinelu a Hruška měl po jeho přihrávce jednoduchý úkol trefit prázdnou branku. Ani Zlín nesehrál na konci druhé třetiny jednu z mála přesilovek špatně, ale Barinkovu příležitost zlikvidoval Pinc a nehlídaný Kubiš nedokázal před opuštěnou brankou správně nastavit hůl.

Ještě na prahu třetí třetiny odehrál Zlín dvouminutovou výhodu pět na tři hodně zoufale, ale pak vyvrátil tvrzení, že takový tým nemůže v utkání uspět. Dojem si napravil při vlastním oslabení, když směr Noskovy bomby jemně pozměnil v kruhu pro vhazování Záhorovský. Když pak svou možnost propásl nepřesnou střelou nad Burger, dostaly Vítkovice úder do vazu. Další přesilovku Zlínští využili, puk ze skrumáže před Pincem vydoloval Michal Pšurný a zasunul ho do branky.

Domácí závěry však Ostravané zvládají, prohru odvrátil 71 sekund před koncem Hubáček, který při Hamrlíkově vyloučení prostřelil padajícího Čecha na bližší tyč. Hamrlík tým oslabil v prodloužení ještě jednou, ale tentokrát soupeř jeho faul nepotrestal.

O bodu navíc musely rozhodnout nájezdy. Do nich domácí nasadili místo Pince druhého brankáře Pruska, který vygumoval všechny tři zlínské střelce Hamrlíka, Noska i Záhorovského, a tak Burgrův jediný gól Vítkovicím stačil.

"Byl to takový divný zápas. Soupeř měl málo střel, z toho padlo pět gólů. S výkonem mužstva jsem ale opravdu spokojen. Akorát se znovu projevilo, že když vedeme o gól, nejsme schopni odskočit o dvě nebo tři branky. Ale hráči ukázali, že mají charakter a v závěru to zvládli. Zlín je pořád silný soupeř. Pro nasazení Pruska na nájezdy jsem se rozhodl dvě minuty před koncem prodloužení, chtěl jsem udělat změnu a Pince navíc zlínští hráči lépe znají," řekl po zápase Vítkovický Miroslav Fryčer.

"Nemůžeme být spokojeni. Vstřelit venku pět gólů a nevyhrát, to je špatně. Opět, letos poněkolikáté, nám utekla koncovka utkání. Sahali jsme po třech bodech, a nakonec máme jen jeden. Nejdůležitější moment vidím v naší neproměněné přesilovce pět na tři ze začátku třetí třetiny a hloupém vyloučení do čtyř v závěru, kdy soupeř dokázal srovnat," zalitoval zlínský Jaroslav Stuchlík.

Vítkovice Steel - RI Okna Zlín 6:5 po sam. nájezdech (2:2, 2:1, 1:2 - 0:0)
Branky a nahrávky: 1. Ujčík (Šimíček), 16. R. Hruška (Köhler), 31. Szturc (R. Hruška), 33. R. Hruška (Prorok), 59. Hubáček (Prorok), rozhodující nájezd Burger - 3. Andrašovský (Balaštík), 7. Klouček (R. Pšurný), 31. Barinka (M. Čech), 49. Záhorovský (Nosek), 56. M. Pšurný (Hamrlík). Rozhodčí: Šindler - Pešek, Šátava. Vyloučení: 9:13. Využití: 2:1. V oslabení: 0:1. Diváci: 3228.
Vítkovice: Pinc - Ovčačík, Trnka, Jurečka, Gulaši, A. Sedlák, Heš, J. Mrázek - Ujčík, Šimíček, Krenželok - Tomášek, Burger, Hubáček - Köhler, R. Hruška, Prorok - Szturc, Strapáč, Klimek. Trenéři: Fryčer, J. Daneček a Bolek.
Zlín: J. Čech - Nosek, Zubíček, Hamrlík, Galvas, Klouček, Ďurák, Vosátko, Lučka - Balaštík, Leška, Andrašovský - P. Barinka, M. Čech, Kubiš - M. Pšurný, F. Čech, R. Pšurný - Ondráček, Balán, Záhorovský. Trenéři: Bokroš a Stuchlík.

Reklama

Související témata:
  3 : 0 Pardubice - Třinec 3 : 0 dohráno
20240424T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články