Hlavní obsah

Slavia - Sparta 5:1Slavia se po výhře 5:1 nad Spartou vrátila do čela extraligy

MinutaMin. Tým Hráč Akce
11. Beránek 1 : 0
21. Melichárek 1 : 1
27. Červenka 2 : 1
36. Kadlec 3 : 1
41. Sup 4 : 1
42. Červenka 5 : 1

Jirka G. NovákSport.cz

Hokejisté Slavie porazili v úterní dohrávce 17. kola extraligy v pražském derby Spartu 5:1 a vrátili se na špici tabulky. Utkání, které v závěru okořenilo několik boxerských vložek, sledovala rekordní návštěva sezóny téměř 12 a půl tisíce diváků. Plné ruce práce měli rozhodčí v čele s hlavním Minářem, rozdali celkem 168 trestných minut.

Článek

Aktivněji začali hosté, po Žižkově laxním vyhození puku se před Svobodou nadvakrát neprosadil Dragoun. Slávistům nepomohlo k nastartování ani vyloučení Jerofejevse, Svoboda naopak musel vynaložit brankářské umění při střelách Langhammera a Netíka. Přesto se jako první gólově prosadili domácí, když se ve 12. minutě těsně před návratem vyloučeného Hromase zblízka nadvakrát prosadil Beránek.

Od třinácté minuty dostali Sparťané šanci pořádně si procvičit přesilovou sehranost, protože na trestnou lavici současně putovali Hlavačka a Sup, druhý jmenovaný dostal dokonce trest na dvě plus dvě minuty. Především při dvojnásobné početní výhodě pak hosté obraně Slavie pořádně zatápěli, ale Svoboda famózně pokryl střelu Vaice z mezikruží a nepřišel si na něj zblízka ani Petr Ton.

Přesilovky Slavii vycházely

Na začátku druhé části mohl zvýšit Sloboda, ale místo slovenského obránce se nakonec radoval jeho krajan ve sparťanských barvách Tibor Melichárek. Do vedení se Slavia dostala opět v 28. minutě po vyloučení Havla. Zahálet jej nechala pouze deset vteřin, Duba neudržel dělovku Žižky od modré a pro Červenku už nebyl problém trefit odkrytou branku.

Sešívaní měli ve druhé třetině jasnou převahu, opět zahrozil průbojný Červenka a po něm dorážel Doležal. Obrana Sparty nechala Dubu na holičkách i při vlastní přesilovce, jeho pozornost tak pohotově prověřil Rataj. O dvě branky nakonec domácí poskočili ve 37. minutě, kdy třetí přesilovou hru v zápase tentokrát využil Kadlec ranou od modré čáry.

Bleskový nástup do třetí části Spartu zlomil

Ze třetí třetiny uběhly pouze dvě minuty a pět vteřin, a Slavia už vedla 5:1. Nejprve byl Sup včas u dorážky po střele Rataje, za dalších padesát vteřin se na Dubu řítila dvojice Bednář, Červenka a prvně jmenovaný nezištně daroval Červenkovi druhý gól v zápase. Od 43. minuty už Dubu v brance Sparty nahradil Martin Štefl.

Sparta byla v křeči, čehož mohl využít i Hruška. Musel by ale po lahůdkové nahrávce od Beránka mířit přesněji. Na Sparťany už toho bylo příliš a v 53. minutě se nepovedený zápas pokusili alespoň opepřit. Na Dudu se u mantinelu postupně vrhli oba bratři Nedvědové, slávistický mstitel Vašíček si následně vzal do parády Jerofejevse. V závěru se ještě do potyčky dostali Bednář s Hanzlíkem a opět Jaroslav Nedvěd s Mickou.

Slavia Praha - Sparta Praha 5:1 (1:0, 2:1, 2:0)
Branky a nahrávky: 12. Beránek (Drtina), 28. Červenka (Žižka), 37. Kadlec (Červenka), 42. Sup (Rataj), 43. Červenka (Bednář) - 22. Melichárek (Netík). Rozhodčí: Minář - Barvíř, Blümel. Vyloučení: 12:12, navíc Vašíček a Bednář oba 5 min. a do konce utkání, Sup 10 min. - Jerofejevs a Jan Hanzlík oba 5 min. a do konce utkání, Štrba 10 min. Využití: 3:1. Diváci: 12.489.
Slavia Praha: A. Svoboda - Kadlec, Žižka, Hlavačka, Kolařík, Sloboda, Vašíček, Němeček, Drtina - D. Hruška, Beránek, Tomica - Bednář, Červenka, Micka - Vondrka, Rataj, Sup - Duda, V. Růžička ml., Doležal. Trenéři: V. Růžička st. a Kalous.
Sparta Praha: Duba (43. Štefl) - J. Nedvěd, Vykoukal, Ptáček, Jerofejevs, Černošek, Jan Hanzlík - Ton, P. Nedvěd, Štrba - Sivek, Vaic, Melichárek - Havel, Podlešák, Hromas - Netík, Langhammer, Dragoun. Trenéři: Výborný a Jelínek.

Reklama

Související témata: