Hlavní obsah

Nebyli jsme Slavii důstojným soupeřem, přiznal kouč Sparty

PRAHA

Plné emocí a vypjaté atmosféry bylo úterní hokejové derby mezi Slavií a Spartou, které skončilo vítězstvím domácího týmu 5:1. Utkání začalo hecováním mezi fanoušky už cestou do Sazka Areny a končilo několika bitkami mezi samotnými hráči na ledě v závěru utkání. Nakonec zůstaly na obou stranách rozporuplné dojmy z utkání, které splnilo očekávání tvrdého souboje, na který se hned tak nezapomene.

Článek

V Sazka Areně se sešlo 12 489 diváků, což je rekord letošní sezóny. Tábory obou fanoušků na protilehlých tribunách se zpočátku nechávaly strhnout především hlasivkami, slávistický kotel se pak v průběhu zápasu vytasil i s transparenty. Jeden z nich obsahoval čísla dresů hráčů, kteří přišli do Slavie právě ze Sparty a to celé doplnil nápis: Hráči, kteří dostali rozum. V závěru pak sparťanské příznivce musel rozladit popisek: Smrt Spartě ani fanouškům nepřejeme, nám stačí být před nimi. V hokeji i ve fotbale.

Z toho musela mít v hledišti radost i hvězda fotbalové Slavie Vladimír Šmicer nebo bývalý hráč sešívaných hokejistů Tomáš Jelínek. To Jiří Hrdina jako kovaný Sparťan musel mít zkažený večer, stejně jako trenér úřadujících mistrů František Výborný. „Slavia zaslouženě vyhrála, nebyli jsme ji důstojným soupeřem. Propadli jsme v činnostech na které jsme hráče upozorňovali. Utápěli jsme se ve složitostech, hráči nebyli schopni chodit před bránu,“ tvrdil po zápase.

Reklama

Související témata: