Hlavní obsah

Nedvěd: S Dudou si nebudu špinit ruce

V hokejové Spartě je Petr Nedvěd druhým nejlepším střelcem a patří i ke špici klubového bodování. V prvním pražském derby sezóny proti Slavii zařídil gólem a přihrávkou vítězství, při úterní odvetě v Sazka Areně za něj však promlouvaly jen pěsti. Za nepříznivého stavu v závěru zápasu se pustil do šarvátky se zlým mužem soupeře Radkem Dudou. I přes porážku a nevýrazný výkon působil Nedvěd po zápase vyrovnaným dojmem.

Článek

Co rozhodlo o porážce se Slavií?

Nedařily se nám přesilovky ani oslabení. Po druhé třetině jsme do toho chtěli vlítnout a vstřelit gól, jenže po prvních dvou střídáních jsme inkasovali. A prakticky bylo po zápase. Přesto jsme chtěli zápas důstojně dohrát i za nepříznivého stavu.

Jak jste viděl bitku s Radkem Dudou?

To byla prostě součást hry a vyústění té situace, která tam nastala. Začaly tam létat hokejky a slávisté hráli hodně do těla, dohrávali souboje. My jsme se jim snažili vyrovnat, ale ve všech směrech se nám to nepovedlo.

Podle Dudy nebylo fér, že jste se do něj pustili s bratrem Jaroslavem oba...

(kroutí hlavou) Já nevím, já to nechám na něm...

Prý jste ho dokonce kousl do prstu...

Hm, hm... (nevěřícně kroutí hlavou). Já tohle nechám na něm...

Duda také tvrdil, že vás vyzval k pěstnímu souboji, ale odmítl jste...

Já si s ním nebudu špinit ruce. Já tady nejsem od toho, abych se pral s Radkem Dudou. To po mně nemůžete chtít.

V závěru jste se potkali s bratrem na trestné lavici, řešili jste třeba Dudu?

Ne. S ním neztrácíme čas, co se týče nějakých debat. O něm jsme se nebavili ani cestou sem, protože i když hraje dobře, není to hráč, kterého bysme potřebovali nějak rozebírat.

Myslíte, že v dalším derby bude tahle nevraživost mezi vámi pokračovat?

My si nic nevzkazujeme. Já jsem kdysi jen zareagoval na to, že mě předtím Radek čistě (zdůrazňuje čistě) dohrál. A po prvním zápase jsem jen řekl, že jednoho krásného dne někdo na jeho úkor prolétne mantinelem a zraní se kvůli tomu, jak on u mantinelu chodí do klubíčka. Já jsem mu nevzkazoval nic o tom, že bude lízat led, to jen vy novináři jste se snažili najít nějakou senzaci.

Čekal jste, že derby bude tak vypjaté?

Zápas se pro nás nevyvíjel tak, jak jsme si představovali. Chtěli jsme se jim alespoň v něčem postavit a když jsme dostali ´na prdel´ co se týče hokeje, tak jsme se jim chtěli alespoň postavit jinak. Z toho pak vznikaly ty šarvátky.

Reklama

Související témata: