Hlavní obsah

Karlovy Vary - Liberec 3:4Hokejisté Liberce si odvážejí z Karlových Varů dva body

MinutaMin. Tým Hráč Akce
2. Pabiška 0 : 1
6. Kašpařík 0 : 2
10. Melenovský 1 : 2
17. Košťál 2 : 2
21. Klimenta 2 : 3
31. Skladaný 3 : 3
0. Klimenta 3 : 4

PRAHA

V předehrávce 18. kola hokejové O2 extraligy přivítaly domácí Karlovy Vary Bílé Tygry z Liberce. V utkání, které se hrálo ve velkém tempu a se spoustou šancí na obou stranách, měli přeci jen více ze hry Západočeši. Po třech dvacetiminutovkách byl však stav vyrovnaný 3:3. Z vítězství se nakonec radovali Liberečtí po samostatných nájezdech, při kterých v jejich brance zaskočil Michal Fikrt za zraněnou jedničku Milana Hniličku, a dostali se tak do čela tabulky.

Článek

Na karlovarském ledě vstoupili do utkání lépe hosté z Liberce, kteří již v osmé minutě vedli o dvě branky zásluhou Pabišky ve 3. a Kašpaříka v 8. minutě. Zatímco v prvním případě využili hosté přesilovku, druhý gól dali v oslabení.

V dalším průběhu si domácí vytvořili tlak a podařilo se jim i vyrovnat. V závěru třetiny využili nejprve přesilovku čtyř proti třem díky teči Melenovského a v 18. minutě prostřelil karlovarský Košťál Hniličku po další rychlé přesilovkové souhře.

Do druhé dvacetiminutovky se vydařil vstup opět libereckým hokejistům. Klimenta z velkého úhlu propasíroval puk bekhendovou střelou pod hokejkou domácího brankáře Mensátora. Na vyrovnávací gól čekali západočeští fanoušci do 32. minuty. Velký tlak Karlových Varů přetavil v branku Skladaný. Němcovu střílenou přihrávku poslal nadvakrát za libereckého strážce svatyně.

Velkou šanci k získaní vedení měli karlovarští hráči v závěru dějství, ale Skuhravý tváří v tvář Hniličkovi neuspěl.

Třetí třetina se odehrávala převážně v obranném pásmu Liberce, ale rozsvítit červené světlo za Hniličkovou klecí se hráčům v zelených dresech nepodařilo. Udeřit mohlo naopak na druhé straně po šanci libereckého Plodka v 59. minutě, ale Mensátor zázračně libereckého forvarda vychytal.

Klimenta rozhodl v samostatných nájezdech

V prodloužení měla velkou šanci na zisk dvou bodů obě mužstva v přesilových hrách. Ani domácí, ani Liberečtí však tuto mužnost nevyužili a na řadu přišly samostatné nájezdy.

Přestože domácí v průběhu nájezdů vedli, nakonec se ze dvou bodů radovali hosté z Liberce. Do jejich branky se za zraněného Milana Hniličku postavil náhradník Michal Fikrt a pomohl dovednostní disciplínu svému týmu vyhrát. Rozhodující nájezd proměnil Klimenta.

Energie Karlovy Vary - Bílí Tygři Liberec 3:4 (2:2, 1:1, 0:0 - 0:1) po sam. nájezdech
Branky a nahrávky: 11. Melenovský (Řezníček), 18. Košťál (Kumstát), 32. Skladaný (Němec) - 3. Pabiška (Krstev), 7. Kašpařík (L. Čermák), 22. Klimenta (Plodek), rozh. sam. nájezd Klimenta. Rozhodčí: Šindler - Kreuzer, Polonyi.
Karlovy Vary: Mensator - Dobroň, Jiří Hanzlík, Němec, Řezníček, Grof, Duben, Mudroch, Ustrnul - Kumstát, Skuhravý, Košťál - Melenovský, Kristek, Skladaný - Zucker, Pech, Milan Procházka - Kuběna, Budínský, Hluchý. Trenéři: Venera, Baďouček a Kněžický.
Liberec: Hnilička (na sam. nájezdy Fikrt) - Moravec, Jiruš, Hunkes, Krstev, Žabka, Zíb, Holub, Kočí - L. Čermák, Kašpařík, V. Nedorost - Klimenta, Plodek, Pabiška - V. Novák, Šachl, S. Procházka - Vantuch, Dušek, Špaček. Trenéři: Gregor, V. Čermák a Kapoun.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice dnes 17 : 00
20240420T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice