Hlavní obsah

Třinec - Slavia 4:0Třineckou euforii nezabrzdili ani hokejisté Slavie

MinutaMin. Tým Hráč Akce
16. Martynek 1 : 0
22. Korhoň 2 : 0
22. Kolusz 3 : 0
56. Zálešák 4 : 0

TŘINEC

Hokejový Třinec je k nezastavení. Oceláři se dočkali sedmé výhry v řadě, když ve Werk Aréně převálcovali 4:0 rozjetou Slavii. Domácí rozhodli už v úvodu druhé třetiny, když dvěma slepenými góly během dvanácti sekund odskočili soupeři na 3:0. Pražané se probudili až ve druhé půli utkání, ale to už bylo pozdě.

Článek

Hit kola třicet minut režíroval Třinec. Na soupeře uhodil výtečným pohybem, agresivitou i odvážným forčekinkem, kterým ničil rozehrávku Slavie. Celou první část měli Oceláři pod kontrolou, ale paradoxně se jako první musel předvést domácí gólman Vojtek, který ve třetí minutě zmařil Bednářovo sólo ve vlastním oslabení.

Až na to se však hosté nedostali v kloudné kombinaci do útočného pásma. Třinecký tlak byl dlouho neplodný. Slavistickou branku nakonec po sedmnácti minutách odemkl v přesilovce Martynek, který obratně ze vzduchu napálil do sítě Peterkovu přihrávku. Oceláři nabrali ještě větší elán, ale hostující akcie v závěru úvodního dějství přidržel Svoboda. Jeho lapačce dal tahem po individuální akci vyniknout Květoň, v závěrečných sekundách se na Svobodu valil v sólu ještě Tomas, ale přes roztaženého brankáře puk nedokázal přehodit.

V úvodu druhé třetiny udeřili Třinečtí hned dvakrát

I do druhé třetiny Slezané vpadli s vervou a dvěma góly v rozmezí 12 sekund soupeře srazili na kolena. Nejprve zaúřadoval aktivní Zálešák, který se protáhl po pravém křídle a Korhoň zblízka jeho nahrávku pohodlně zvedl pod horní tyčku. Než se Svoboda vzpamatoval, lovil puk potřetí. Nesoustředěnou Slavii ztrestal ještě Kolusz, jenž se mezi kruhy opřel do Štefankovy pobídky od zadního mantinelu.

Slavia začala hrát pozdě, veškeré oživovací pokusy navíc byly marné. Její střelce jakoby hypnotizoval domácí fantom pod maskou; Vojtek efektní lapačkou vychytal nekrytého Beránka, vsedě si poradil i s dorážkami Hrušky, Tomicy i Beránka, jenže hosté nedokázali zápas zdramatizovat ani během 82 sekund dlouhé přesilovky pět na tři, v níž Vojtek ani nemusel řešit žádnou svízelnou situaci.

Pražané poslední část nevypustili, ale zvrat se přivodit nepovedlo. Přestože domácí byli v trvalém sevření, výborně vykrývali prostor před Vojtkem a hosté tak měli ze své převahy nulový profit. Nakonec výhru Ocelářů před nejvyšší návštěvou ročníku přibarvil ještě jeden z nejlepších mužů na ledě Zálešák, který nadvakrát přehodil puk před padajícího Svobodu. Třinecká klec dnes byla pro Slavii jako zakletá. Když Růžička mladší tři minuty před koncem trefil jenom tyčku, vyšel jeho tým podruhé za sebou na cizím ledě střelecky naprázdno.

Oceláři Třinec - Slavia Praha 4:0 (1:0, 2:0, 1:0)
Branka a nahrávka: 17. Martynek (Peterek), 23. Korhoň (Zálešák), 23. Kolusz (Štefanka), 57. Zálešák (Tomas). Rozhodčí: Šindler - Barvíř, Blümel. Vyloučení: 7:7, navíc Kadlec (Slavia) 10 minut. Využití: 1:0. Diváci: 4272.
Třinec: Vojtek - Sekeráš, Pácal, Seman, Malec, Kroupa, Andersons - Tomík, Štefanka, Kolusz - D. Květoň, Peterek, Martynek - Korhoň (13. - 14. Pánik), Zálešák, Tomas. Trenéři: Marek, Juřík a A. Mach.
Slavia: A. Svoboda - Kadlec, Vašíček, Kolařík, Hlavačka, Sloboda, Žižka, Němeček, Drtina - D. Hruška, Beránek, Tomica - Micka, Rataj, Sup - Bednář, Červenka, Vondrka - Duda, V. Růžička ml., Doležal. Trenéři: V. Růžička st. a Kalous.

Reklama

Související témata: