Hlavní obsah

Litvínov - Zlín 4:2Litvínov porazil v nervózním zápase Zlín 4:2

MinutaMin. Tým Hráč Akce
4. Balaštík 0 : 1
20. Jenáček 1 : 1
39. Černý 2 : 1
39. Lukeš 3 : 1
48. Reichel 4 : 1
54. Andrašovský 4 : 2

Urputný a nervózní hokej s hromadnou bitkou v závěru druhé třetiny přinesl duel, v němž Litvínov rozhodl o vítězství nad Zlínem třemi góly v prostředním dějství. Litvínov si tak po 18. kole udržel v tabulce extraligy devátou příčku právě před Zlínem.

Článek

Hosty dostal do vedení Balaštík, který šel už po pěti sekundách druhé části na trestnou lavici, čehož Jenáček záhy využil k vyrovnání. Pak oba celky promarnily dvojitou početní výhodu a klíčové momenty nastaly těsně před druhou přestávkou, kdy Litvínov v rozmezí 34 sekund odskočil na dvoubrankový rozdíl.

Nejprve se tvrdou dorážkou Bendovy střely prosadil Jakub Černý a v poslední sekundě se trefil i Lukeš. Vzápětí se po šarvátce Šlégra s Balaštíkem strhla v obranném pásmu domácích bitka, po níž osm hráčů inkasovalo tresty na 2+2 minuty a šest z nich navíc muselo předčasně do kabin, kam v dalším průběhu zamířil i Punčochář.

Litvínov ještě zvýšil zásluhou trefy Roberta Reichla, o korekci skóre se postaral Dušan Andrašovský.

Litvínov - RI Okna Zlín 4:2 (0:1, 3:0, 1:1)
Branky a nahrávky: 21. Jenáček (Lukeš), 40. Černý (Benda), 40. Lukeš (Kubinčák), 49. Reichel (Kubinčák) - 5. Balaštík (Leška), 55. Andrašovský (Leška). Rozhodčí: Homola - Bejček, Kabourek. Vyloučení: 17:18, navíc Punčochář 5 min. a do konce utkání, Jenáček, Skuhrovec a Hranáč všichni do konce utkání - Ďurák, R. Pšurný a Klouček všichni do konce utkání. Využití: 1:1. Diváci: 4516.
Litvínov: J. Hübl ml. - Šlégr, L. Poživil, Koma, Hranáč, Vobořil, Skuhrovec, Punčochář, Tůma - Kubinčák, Reichel, Lukeš - Jánský, Branda, Sklenička - Machulda, Benda, Jenáček - Černý, Rindoš, Bednařík. Trenéři: J. Hübl st. a Rosol.
Zlín: J. Čech - Zubíček, Nosek, Galvas, Hamrlík, Lučka, Vosátko, Ďurák, Klouček - Leška, Balaštík, Andrašovský - Barinka, M. Čech, Kubiš - Záhorovský, Balán, Ondráček - F. Čech, R. Pšurný, M. Pšurný. Trenéři: Bokroš a Stuchlík.

Reklama

Související témata: