Hlavní obsah

Znojmo - Plzeň 4:2Dopitova řada dopomohla Znojmu k vítězství nad Plzní

MinutaMin. Tým Hráč Akce
13. Jareš 1 : 0
15. Švrček 2 : 0
28. Bičánek 3 : 0
30. Kracík 3 : 1
32. Dopita 4 : 1
34. Ludvík 4 : 2

Lepší střelecká produktivita podložená výborným výkonem brankáře Trvaje pomohla hokejistům Znojma k vítězství nad Plzní 4:2. U všech čtyř branek Orlů byla Dopitova první pětka. Znojmo potřetí za sebou doma vyhrálo a navíc prodloužilo úspěšnou sérii zápasů s Plzní, která ve Znojmě vyhrála naposledy před více než třemi lety.

Článek

Plzeň se čtyřmi kompletními pětkami vytáhla na soupeře agresivní hokej s důrazem v osobních soubojích, který ale nevedl často do střeleckých příležitostí. Znojmu sice tato taktika dělala chvíli problémy, domácí hokejisté se ale postupně přizpůsobili a k tvrdosti přidali i přesnější kombinační hru. Také Orli se nedostávali v úvodu ke koncovce, první vážnější šanci měl v 8. minutě Demel, jehož ránu do okrytého rohu stačil brankář Málek vyrazit. O šest minut později už ale plzeňský gólman po Jarešově střele poprvé kapituloval a za dvě minuty po další střele od modré čáry z hole obránce Švrčka tahalo kotouč ze sítě podruhé.

Znojmo se dostalo do psychické pohody, kterou nenarušila v závěru třetiny ani boxerská vložka, k níž vyzval ranou rukavicí čtyřiadvacetiletý plzeňský obránce Derner o patnáct let staršího veterána Dopitu. Derner viditelně přecenil své síly, neboť po dvou Dopitových úderech skončil na ledě. Oba aktéři pěstního souboje si odseděli na trestné lavici čtyři minuty.

Plzeň zvýšila ve druhé třetině obrátky se snahou korigovat výsledek, v koncovce se ale dlouho nedokázala prosadit. Fabuš dokonce dvakrát zahodil vyloženou příležitost a hosté z tlaku nic nevytěžili. Znojmo se ubránilo náporu soupeře a naopak ve 29. minutě po Dopitově přihrávce se ocitl obránce Bičánek sám před Málkem a po chytré kličce přidal třetí branku. Teprve při přesilovce se prosadil ve 31. minutě Kracík, jenž překonal střelou z deseti metrů poprvé domácího Trvaje. Orli ale rychle odpověděli a po Eratově přihrávce potvrdil Dopita čtvrtým gólem údernost své řady. Hosté nerezignovali, bývalý znojemský útočník Ludvík po průniku od červené čáry oklamal dva protihráče a akci zakončil gólovou střelou.

Aktivně hrající Znojmo už ale zvrat nepřipustilo, v poslední třetině získalo převahu, častěji zakončovalo, většina střel ale mířila do brankáře Málka. V posledních osmi minutách se sice ještě Plzeň vzepjala k náporu, v koncovce si ale počínali hosté nepřesně. Necelé dvě minuty před koncem jim ještě svitla naděje po zmatku ve skrumáži, rozhodčí Minář ale po konzultaci s videorozhodčím branku neuznal.

Znojemští Orli - Lasselsberger Plzeň 4:2 (2:0, 2:2, 0:0)
Branky a nahrávky: 14. Jareš (Selingr), 16. Švrček (Jareš), 29. Bičánek (Dopita), 33. Dopita (Erat) - 31. Kracík (Dvořák), 35. Ludvík (Divíšek). Rozhodčí: Minář - Dřínovský, Čech. Vyloučení: 7:9. Využití: 0:1. Diváci: 2562.
Znojmo: Trvaj - Jareš, Švrček, Tesařík, Bičánek, Kotaška, Chvátal - Erat, Dopita, Selingr - Padělek, Haman, Plášek - Kucharczyk, Meidl, Demel - Beroun, R. Procházka. Trenéři: V. Sýkora a Hynek.
Plzeň: Málek - Derner, Čakajík, Benák, Dresler, Jasečko, L. Martinec, Cartelli, Dobrovolný - Vlasák, Divíšek, Adamský - Fabuš, Kracík, Ludvík - Důras, Vampola, Laš - Dvořák, Šindel, Matějovský. Trenéři: Kučera a F. Černý.

Reklama

Související témata: