Hlavní obsah

Lašák: Zápas se Spartou jsme uhráli srdíčkem

PARDUBICE

Pardubický brankář Lašák si v pátečním utkání se Spartou rozhodně nemohl naříkat na nedostatek práce. Čelil celkem 45 střelám soupeře a zejména v závěru svůj tým skutečně podržel, protože Sparta vyvinula enormní tlak ve snaze o vyrovnání. "Urvali jsme to srdíčkem, všichni jsme bojovali a vyplatilo se to," řekl Lašák krátce po utkání novinářům.

Článek

"Sparta je těžký soupeř, má velice dobré a kvalitní mužstvo a proto nás těší, že jsme jí porazili," dodal slovenský reprezentační brankář.

Pardubické mužstvo v pátek bojovalo nejen se soupeřem, ale i samo se sebou, protože mu chyběli hráči. Přesto ale bránili třeba i v pěti a Lašák to ocenil. "Bylo to perfektní, kluci opravdu mákli na dno sil. Viděl jsem přes masku ty jejich grimasy plné vyčerpání a proto je uznávám. Bylo to super," vysekl Lašák poklonu svým spoluhráčům.

Ke kvalitě soupeře pak dodal, že Sparta má dobře složený mančaft. "Je velmi nebezpečná, má lajny, které jsou všechny nebezpečné, vedle zkušených jsou tam mladí kluci, kteří se chtějí prosadit a často dovedou rozhodnout zápas. Tam si člověk nevybere," uvedl Lašák na adresu Sparty. Lašáka potěšilo i to, že se do hry výrazně zapojili i diváci, kteří vytvořili svým hráčům skutečně skvělé prostředí a gólman Moelleru věřil, že stejně tak tomu bude i v neděli proti Litvínovu.

Lašák: Utkání bylo vyhecované, ne však zákeřné

V pátečním utkání se dvakrát ocitl pod velkým osobním atakem protihráčů. Možná až na hraně regulérnosti. Lašák si z toho však nehodlal dělat těžkou hlavu. "Teď to bude taktika každého mužstva, které proti nám bude hrát a jeho hráči půjdou do mě. Já se s tím musím vyrovnat stejně jako dneska a určitě to bude dobré. Utkání bylo vyhecované, ale já osobně si myslím, že to bylo korektní, nebyly tam žádné zákeřnosti a neférové zákroky," ocenil Lašák.

Domácí gólman ustál i horké chvilky na začátku závěrečné třetiny, kdy Moeller hrál ve dvojnásobném oslabení. "Musel jsem si dát pozor, abych to udržel a dal svým spoluhráčům šanci zápas vyhrát," řekl Lašák.

Reklama

Související témata: