Hlavní obsah

Slavia venku nedává góly, podle Bednáře je na vině přístup hráčů

TŘINEC

Nejlepšímu extraligovému útoku zvlhl střelecký prach. Hokejová Slavia venku tápe, na cizím ledě 139 minut nedala gól a stejně jako v v Karlových Varech i v pátek podlehla v Třinci 0:4. "Zachytal jim gólman Vojtek, má neskutečnou formu. Nedá se mu skoro dát gól," posteskl si po utkání před novináři hostující útočník Jaroslav Bednář.

Článek

Byl to právě Bednář, kdo mohl výrazně promluvit do vývoje zápasu. Už ve třetí minutě najížděl v oslabení z pravé strany sám na Vojtka, ale střela po ledě do sítě neprošla. "Věděl jsem, že si lehne. Chtěl jsem mu to dát pod ruku, ale zaváhal jsem a pak už jsem věděl, že to je špatné. Je to škoda, možná se utkání mohlo vyvíjet jinak," připustil Bednář.

Přes jasnou porážku však hosté ostudu neudělali. Nebýt vlažné první části a začátku druhé třetiny, mohli si domů odvážet mnohem příznivější výsledek. Bednář našel chyby v koncentraci. "Před utkáním jsme si možná mysleli, že jsme v pohodě, ale pak to nebylo v pohodě. Přístup nás usadil na zem. To si musíme uvědomit," zlobil se Bednář.

I když zvláště ve druhé polovině utkání hosté vyvinuli výrazný tlak, střelecky se neprosadili. "Herně jsme v utkání vládli, ale třinecký gólman má opravdu výbornou formu. Poslední třetinu jsme sehráli u nich v pásmu, možná jsme je i ve druhé třetině přestříleli, ale hned ze začátku si necháme dát dva rychlé góly. To je pak těžké," prohlásil Bednář.

Ideální sestava 18. kola podle redakce Sport.cz
Vojtek (Třinec-potřetí v sestavě kola) - Gřegořek (Budějovice), Jareš (Znojmo-2) - Klimenta (Liberec), Patera (Kladno), Lukeš (Litvínov-2).

Třinecký Vojtek má fantastickou formu

Čtyři góly nebyly jedinou nepříjemností Slavie. Těsně před koncem se střídačka dostala do rozmíšky s diváky. Tekutiny a nadávky létaly oběma směry. "Nevadí nám, že fandí soupeři, ani že nám nadávají, ale vadí nám, že po nás plivou a lejou na nás nápoje. To je nepříjemná záležitost. Když na vás jdou plivance, nemůžete s tím nic dělat," zlobil se asistent Jiří Kalous. Bednář zůstal nad věcí. "Tady je to na denním pořádku. Hráč musí udržet nervy, ke sportu tyhle emoce prostě někdy patří," mávl rukou.

Oceláři si naopak dále užívají euforie. Páteční zápas jim přinesl jen samá pozitiva: nejvyšší návštěva sezóny, sedmá výhra v řadě, druhá nula pro brankáře Martina Vojtka i tříbodové domácí vítězství nad Slavii po třiadvaceti měsících. "Hodně dělá gólman. Martin Vojtek má opravdu fantastickou formu, to pro každé mužstvo znamená moc," potvrdil názory slávistů třinecký forvard Miroslav Zálešák.

Reklama

Související témata: