Hlavní obsah

Patera připisoval probuzení i nové posile Gulašovi

KLADNO

Kapitán Pavel Patera řídil probuzení elitní formace Kladna a čtyřmi body proti Vítkovicím téměř vyrovnal svou bilanci v dosavadním průběhu sezóny. Ze 17 zápasů měl jen pět bodů za dvě trefy a tři asistence. Šestatřicetiletý olympijský vítěz z Nagana prohlásil, že za zlepšením produktivity útoku s Martinem Procházkou je i zařazení nové posily Milana Gulaše.

Článek

"Bodově i herně naší lajně zápas určitě vyšel. Bylo to i zařazením Milana, který po letě lítal a dal i gól," řekl novinářům po utkání Patera. Pro jednadvacetiletého hráče českobudějovického Mountfieldu, který přišel do Kladna ve čtvrtek na měsíční hostování, bylo zařazení k tahounům české reprezentace v jejích zlatých letech překvapením. "Byl jsem na začátku hodně nervózní, když jsem se dozvěděl, že budu hrát v první lajně," přiznal Gulaš.

Se středočeským týmem byl poprvé Gulaš na pátečním dopoledním rozbruslení a podle Patery nebyl čas, aby společně probrali herní prvky příliš detailně. "Vše ostatní vyplynulo ze hry, ale určitě mě výkon Milana velice mile překvapil a věřím, že se nám bude dařit i v dalších zápasech," prohlásil mozek kladenské hry, který si  připsal vítězný gól a tři asistence.

Ideální sestava 18. kola extraligy podle redakce Sport.cz
Vojtek (Třinec-potřetí v sestavě kola) - Gřegořek (Budějovice), Jareš (Znojmo-2) - Klimenta (Liberec), Patera (Kladno), Lukeš (Litvínov-2).

Kladno dokázalo zapomenout na nepovedený nedělní zápas v Liberci a po výhře nad Plzní podruhé za sebou doma naplno bodovalo. Zda se dostává tým Geus Okna z krize, může ukázat v neděli v Ústí nad Labem, kde by ho výhra nad nováčkem posunula před reprezentační pauzou z posledního místa. "Musíme tak potvrdit páteční výkon," uvedl Patera.

V týmu Lvů působí hned několik bývalých Kladeňáků včetně trenérů. "Každý se chce na svůj bývalý tým vytáhnout. Z toho důvodu je to pro nás určitě nevýhoda, ale my musíme vyhrát, pokud se chceme posunout v tabulce," dodal Patera. Jeho tým má Slovanu co oplácet, protože v domácím utkání s ním prohrál 1:5.

Reklama

Související témata: