Hlavní obsah

Slavia rozstřílela Orly a vede hokejovou extraligu

PRAHA

Hokejisté pražské Slavie jsou opět v čele extraligy, když si v 19. kole zastříleli proti Znojmu a dostali se před dosavadního lídra z Liberce. Bílí tygři budou dohrávat zápas s Budějovicemi až 9. prosince. Slávisté nasázeli znojemským Orlům sedm branek, aniž by jediný inkasovali. Dva góly a jednu asistenci si připsal Radek Duda, na obě branky mu přihrával Jiří Doležal.

Článek

Čisté konto obhájil stejně jako slávistický Adam Svoboda i brankář Pardubic Ján Lašák, i jeho zásluhou porazil Moeller Litvínov 3:0. Všechny branky pak zařídil první útok Sýkora-Pivko-Rolinek. První gól zápasu padl až v 25. minutě po dělovce Petra Sýkory z voleje, za dalších dvanáct minut zvýšil Rolinek. Poslední branku zaznamenal obránce Linhart po přihrávce Sýkory v 47. minutě.

Třinečtí Oceláři, posíleni domácí výhrou nad Slavií, vyjeli do Zlína, který v prvním měření sil zdolali vysoko o šest branek. Zlín odpověděl výhrou 3:1 a navázal na páteční domácí výhru nad Českými Budějovicemi. Po deseti minutách otevřel skóre Kubiš, v 36. minutě zvýšil Balaštík. Murína překonal až ve 44. minutě Květoň, ale definitivní podobu skóre dal dvě minuty poté Záhorovský.

Svědkem západočeského derby byla Plzeň. Na tamní led přijely Karlovy Vary a domácí se na pátý celek tabulky dokázali vytáhnout. Po sedmadvaceti minutách zápasu vedli už 5:0, Vary dokázali jen postupně snižovat skóre. Na konečných 6:3 ale v 59. minutě upravil Vlasák. Předtím Plzenští zvítězili naposledy 19. října na Spartě.

Sparta se v Ostravě dostala do vedení už v osmé minutě, když najíždějící obránce Černošek zblízka prostřelil Martina Pruska. Vítkovice dokázaly srovnat až ve 44. minutě zásluhou Köhlera, ale další branka v normální hrací době nepadla. Rozhodly až samostatné nájezdy. V první sérii se trefili Ton a Burger, pak už dokázal skórovat jen Petr Nedvěd.

Nájezdy rozhodovaly i v Ústí v souboji týmů z podpalubí soutěže. Poslední Kladno přitom vedlo třikrát o dvě branky, naposledy v 36. minutě 4:2. Jenže na Procházkův gól za necelou minutu a půl odpověděl Hašek a osm minut před koncem Janků vyrovnal. Janků se pak trefil i v nájezdech stejně jako Špirko, Kladenští už neskórovali.

Hokejová O2 extraliga, 19. kolo
Zlín - Třinec 3:1on-line
Branky: 10. Kubiš, 36. Balaštík, 46. Záhorovský - 44. D. Květoň.
Pardubice - Litvínov 3:0on-line
Branky: 25. P. Sýkora, 37. Rolinek, 47. Linhart.
Vítkovice - Sparta Praha 1:2 po sam. nájezdechon-line
Branky: 44. Köhler - 8. Černošek, rozhodující nájezd Petr Nedvěd.
Slavia Praha - Znojemští Orli 7:0on-line
Branky: 20. a 49. Duda, 4. V. Růžička ml., 5. Beránek, 30. Hlavačka, 44. Vašíček, 53. Bednář.
Slovan Ústečtí Lvi - Kladno 5:4 po sam. nájezdechon-line
Branky: 6. F. Mrázek, 23. Klimt, 37. Hašek, 52. Janků, rozhodující sam. nájezd Špirko - 2. Kalla, 4. Kuchler, 9. Gardoň, 36. Martin Procházka.
Plzeň - Karlovy Vary 6:3on-line
Branky: 4. Důras, 5. Divíšek, 22. Adamský, 25. Dobrovolný, 27. Fabuš, 59. Vlasák z trestného střílení - 32. Hluchý, 34. Skuhravý, 44. Němec.

Reklama