Hlavní obsah

Pardubice - Litvínov 3:0Litvínov i podesáté venku prohrál, tentokrát v Pardubicích

MinutaMin. Tým Hráč Akce
24. P. Sýkora 1 : 0
36. Rolinek 2 : 0
46. Linhart 3 : 0

PARDUBICE

Hokejisté Litvínova i podesáté v této extraligové sezóně na ledě soupeře prohráli, když podlehli v utkání 19. kola v Pardubicích 0:3. Severočeši tak venku získali zatím jen čtyři body. Domácí Moeller navázal na páteční výhru nad Spartou a brankář Ján Lašák udržel podruhé v ročníku čisté konto.

Článek

Marodka pardubických hokejistů se před utkáním rozrostla o zraněné Tvrdíka a Starého, takže ve čtvrtém útoku dostali šanci mladíci Bláha a Semorád. Navíc domácí nastoupili jen s pěti obránci.

Úvodní třetina nenabídla moc hokejové krásy a k vidění bylo minimum brankových příležitostí. První spálil hostující Poživil v 15. minutě a na druhé straně neskončila gólem Rolínkova akce. Neprosadil se ani pardubický kanonýr Sýkora, který v 18. minutě ujel, ale litvínovský gólman Hübl byl úspěšnější.

Své šestnácté trefy v sezoně se dočkal Sýkora v 25. minutě, když se prosadil po Pucherově přihrávce v přesilovce při Skuhrovcově trestu svou typickou tvrdou ránou. Domácí se začali více tlačit do útočného pásma, vytvářeli si šance a litvínovský brankář svůj tým podržel především ve 27. a 28. minutě.

Na rychlou kombinační hru domácích odpovídali Severočeši zvýšeným důrazem a pardubickému týmu dali příležitost hrát sedmdesát vteřin dvojnásobnou přesilovku. Po kombinaci s Pivkem ji využil Rolinek a pardubický útočník si tak vynahradil předchozí zaváhání před Hüblem.

Rozjetý Moeller stupňoval tlak i v závěrečné třetině a v 47. minutě při Trávníčkově třetím vyloučení prostřelil litvínovského gólmana Linhart prudkou střelou od modré čáry. O necelou minutu později byl znovu vyloučen Trávníček, který za úder do oblasti hlavy a krku dostal navíc desetiminutový osobní trest. Domácí hráči měli utkání zcela pod kontrolou a v závěrečných minutách utkání si za rychlou kombinační hru vysloužili potlesk spokojeného publika.

Moeller Pardubice - Litvínov 3:0 (0:0, 2:0, 1:0)
Branky a nahrávky: 25. P. Sýkora (Pucher), 37. Rolinek (Pivko), 47. Linhart (P. Sýkora). Rozhodčí: Hodek - Bryška, Chytil. Vyloučení: 6:9, navíc Trávníček (Litvínov) 10 min. Využití: 3:0. Diváci: 8825.
Pardubice: Lašák - Píša, Linhart, Snopek, Havíř, J. Kolář II - P. Sýkora, Pivko, Rolinek - Ondřej, Pucher, Somík - Cetkovský, Koukal, Zohorna - Bláha, Rákos, Semorád. Trenéři: Říha a Rohlík.
Litvínov: J. Hübl ml. - Poživil, Šlégr, Vobořil, Skuhrovec, Punčochář, Tůma, od 21. navíc Koma - Kubinčák, Reichel, Lukeš - Jánský, Branda, Sklenička - Trávníček, Jenáček, Benda - Černý, Rindoš, Bednařík. Trenéři: J. Hübl st. a Rosol.

Reklama

Související témata: