Hlavní obsah

Vítkovice - Sparta 1:2Sparta ve Vítkovicích uspěla až po nájezdech

MinutaMin. Tým Hráč Akce
7. Černošek 0 : 1
43. Köhler 1 : 1
65. Nedvěd 1 : 2

OSTRAVA

Hokejová Sparta po dvou porážkách venku do třetice uspěla. Za vítězství ve Vítkovicích však získala jen dva body, soupeře po nerozhodném stavu 1:1 přetlačila až v páté sérii samostatných nájezdů, v níž skóroval Petr Nedvěd. Mistr selhal v koncovce. Vedení 1:0 mohl pojistit z několika příležitostí, ale všechny spálil a v závěru běžné hrací doby se neubránil tlaku soupeře.

Článek

Sparta v první části líp kombinovala. Domácí Köhler ji sice v šesté minutě po brejku v oslabení vylekal ránou do tyčky, ale víc vzruchu bylo před Pruskem. První gól se Pražanům rýsoval při přesilovce v sedmé minutě, ale Hanzlík neprostřelil shluk těl před vítkovickou brankou. Vítkovice oslabení přečkaly, sotva se však síly vyrovnaly, sjel si mezi kruhy obránce Černošek a z voleje se přesně trefil do Dragounovy přihrávku z rohu. Direkt Pražanů mohl mít dvojnásobný účinek. Záhy totiž vypíchl Sztrucovi puk ve středním pásmu Ton, ale střelu po nebezpečné akci Prusek nepustil.

Čistými šancemi Sparta plýtvala až trestuhodně. Domácí defenzíva měla ve středním pásmu povážlivé trhliny a Prusek musel vytáhnout důležité zákroky hlavně po chybách Sedláka, přes kterého se uvolnili Ton a Melichárek. Sparťanský kanonýr Ton dnes pálil slepými náboji, přestože pokusů neměl málo. Netrefil se ani z dobré parkety mezi kruhy; jednou se jeho rána otřela o tyčku, podruhé zakročil Prusek a Ujčíkovu chybu napravil pádem jeden z vítkovických zadáků, který se obětavě vrhl proti Dragounově střele.

Nevyužité možnosti mistra vyšly draho. Závěrečný nápor Vítkovic vyklíčil v závěru druhé části, přesilovkovou šanci Hrušky zastavila tyčka a snahu Köhlera zase Duba. Domácí však vydrželi ve zvýšeném tempu, Sparta se v obranném pásmu dostávala do problémů, které vyvrcholily ve 45. minutě; Hanzlíkovi se nepodařilo odpálit puk do bezpečí a Köhler zlomku vteřiny využil ke golfovému úderu, jenž Dubovi propadl za záda.

Köhler uvrhl Pražany do krátkého útlumu, deset minut před koncem v oslabení mohl přidat druhý gól Burger, ale Duba se na ledě roztáhl a kotouč na čáře zabrzdil betonem. Hala chvíli i slavila gól, ale rozhodčí u videa byl opačného názoru. Vítkovice jako obvykle doma předvedly další z mohutných závěrů. Osmnáct vteřin hrály dokonce v pěti proti třem a padesát sekund před uplynutím řádné hrací doby Burger zazvonil na tyčku.

Prodloužení Vítkovičtí ještě zahájili v početní přesile, ale neprosadili se a naopak po Hanzlíkově brejku musel Prusek vyřešit vyloženou šanci Sparty. Rozhodly nájezdy: Ton se zaskvěl obligátní bekhendovou kličkou, ale s blafákem do forhendu uspěl i Burger, který pak ještě dvakrát nedal. Rozstřel až v páté sérii ukončil Petr Nedvěd.

Vítkovice Steel - Sparta Praha 1:2 po sam. nájezdech (0:1, 0:0, 1:0 - 0:0)
Branky a nahrávky: 44. Köhler (Weissmann) - 8. Černošek (Dragoun), rozhodující nájezd P. Nedvěd. Rozhodčí: Jeřábek - Hejduk, Křivský. Vyloučení: 3:8. Bez využití. Diváci: 5169.
Vítkovice: Prusek - Ovčačík, Trnka, Jurečka, Gulaši, A. Sedlák, Heš, J. Mrázek - Ujčík, Šimíček, Krenželok - Weissmann, Burger, Prorok - Tomášek, R. Hruška, Köhler - Szturc, Strapáč, Klimek. Trenéři: Fryčer, J. Daneček a Bolek.
Sparta: Duba - J. Nedvěd, Ptáček, Vykoukal, Jan Hanzlík, Tabaček, Černošek, Cunik - Netík, P. Nedvěd, Melichárek - P. Ton, Vaic, Štrba - Dragoun, Langhammer, Vondráček - Zelenka, M. Havel, Hromas - od 31. min. navíc Podlešák. Trenéři: Výborný a Jelínek.

Reklama

Související témata: