Hlavní obsah

Ústí n. Labem - Kladno 5:4Kladno prohrálo v Ústí a promarnilo šanci uniknout ze dna

MinutaMin. Tým Hráč Akce
1. Kalla 0 : 1
3. Kuchler 0 : 2
5. Mrázek 1 : 2
8. Gardoň 1 : 3
22. Klimt 2 : 3
35. Procházka 2 : 4
36. Hašek 3 : 4
51. Janků 4 : 4
0. Špirko 5 : 4

Hokejisté Kladna podlehli v utkání 19. kola extraligy na ledě Ústí nad Labem 4:5 po samostatných nájezdech a promarnili šanci uniknout před reprezentační přestávkou z posledního místa. Tým Geus Okna vedl na nováčkem soutěže 3:1 a 4:2, ale Lvi zápas otočili a zvýšili svůj náskok před Kladnem na třináctém místě na dva body. Ústí se tak radovalo po pěti porážkách za sebou.

Článek

Do utkání vstoupili lépe hosté a již ve druhé minutě se dostali do vedení, když po chybě ústecké obrany zavěsil po samostatné akci Kalla. Přesně o dvě minuty později se před Přikrylem znovu ocitl osamocený kladenský útočník Kuchler a domácího gólmana bez problémů překonal. Vzápětí vyrobila hrubou chybu při vlastní přesilovce kladenská obrana, když na hranici obranného pásma skončil puk na holi nebráněného Mrázka, který nezaváhal a prudkou střelou z dálky snížil.

Dvoubrankové vedení hostům znovu zajistil v 9. minutě Gardoň, když Přikryl nekontroloval puk a zkušený kladenský forvard zavěsil do odkrytého prostoru. Dobře nacvičené kladenské přesilovky stály domácí hodně sil a Přikryl si připsal množství zákroků.

Do druhého dějství vstoupili domácí velmi houževnatě, vykoledovali si vyloučení a v následné početní převaze snížil Klimt. O pár minut později měli domácí šanci na srovnání skóre, když po kombinaci první ústecké formace sklouzl puk po Orctově vyrážečce a zazvonil o horní tyč. V polovině zápasu dostala hra vysoké tempo, a přestože se domácí se ocitli v několika gólových příležitostech, skóre se měnilo na druhé straně. V 36. minutě se v početní převaze trefil Procházka. Vzápětí ale znovu snížil ústecký Hašek, když doklepl za Orctova záda vyraženou dělovku Mrázka.

Třetí třetinu začal Slovan ubráněným čtyřminutovým oslabením. Po několika následujících chybách ústecké obrany, které zůstaly nepotrestány, se na druhé straně pokusili o vyrovnání Nedorost s Haškem a následně Šaffer. Orct si při tlaku domácích nebyl při svých zákrocích vůbec jistý, čehož v 52. minutě využil Janků a vyrovnal.

O výsledku utkání nerozhodlo ani pětiminutové prodloužení, i když domácím po Hornově střele pomohla tyč. V samostatných nájezdech už si Ústí důležité body vzít nenechalo a na rozdíl od Kladna, za které neskóroval Kalla ani Procházka, se trefili oba domácí střelci - Špirko a Janků.

Slovan Ústečtí Lvi - Geus Okna Kladno 5:4 po sam. nájezdech (1:3, 2:1, 1:0 - 0:0)
Branky a nahrávky: 6. F. Mrázek (Hašek), 23. Klimt (T. Martinec), 37. Hašek (F. Mrázek), 52. Janků (Pazourek), rozhodující sam. nájezd Špirko - 2. Kalla, 4. Kuchler (Čurilla), 9. Gardoň (Čurilla), 36. Martin Procházka (Patera). Rozhodčí: Mikula - Lederer, Tošenovjan. Vyloučení: 8:6. Využití: 2:1. V oslabení: 1:0. Diváci: 4658.
Ústí nad Labem: Přikryl - A. Novotný, Hořava, Zeman, Zápotočný, Ficenc, J. Evan, Houdek, Pojkar - Janků, Pazourek, Antoš - Šaffer, T. Martinec, Klimt - F. Mrázek, A. Nedorost, Hašek - Přeučil, Špirko, Pajič. Trenéři: V. Evan a M. Mach.
Kladno: Orct - Ševc, Hájek, Pavlas, Trončinský, Nádašdi, M. Štěpánek - Gulaš, Patera, Martin Procházka - Čurilla, Gardoň, Kuchler - Horna, Kalla, Bělohlav - P. Sedlák, Kazatel, Diviš. Trenéři: Müller a Kasík.

Reklama

Související témata: