Hlavní obsah

Slavia doma drtí soupeře, odneslo to i Znojmo

PRAHA

Na užším kluzišti v Sazka Areně hokejisté Slavie od začátku sezóny jen vítězí a skóre 29:2 z posledních pěti zápasů dokládá, že soupeře doslova drtí. Není divu, že už zase vedou extraligovou tabulku, v neděli večer s debaklem vyprovodili i Znojmo. Dvěma góly se blýskl Slávista Radek Duda a dostal se do ideální sestavy 19. kola O2 extraligy.

Článek

V kabině pražského celku vládne pohoda. „Byli jsme mnohem hladovější než soupeř, máme do hokeje obrovskou chuť,“ říkal Radek Duda, jenž dva góly dal a na vítěznou trefu přihrál.

Ideální sestava 19. kola extraligy podle redakce Sport.cz
Lašák (Pardubice - podruhé v sestavě kola): Černošek (Sparta), Vašíček (Slavia) - Vlasák (Plzeň), Růžička ml. (Slavia - 2), Duda (Slavia - 2).

„Doma se nám fakt daří a viděl bych za tím především účinný styl na našem užším hřišti, kterému soupeři těžko přivykají. Volíme totiž rychlý přístup k protihráči, agresivně napadáme, a tím je dostáváme pod tlak. Je to sice fyzicky hodně náročné, musí se přitom dost bruslit, ale nám to přináší body a sil máme dost,“ libuje si reprezentační útočník Jaroslav Bednář.

„Naše kvalitní domácí výkony bych nepřičítal jen tomu užšímu kluzišti, které sice nabízí hodně možností, jak jít rychle před branku, i dost kontaktů, což nám svědčí, ale já mám pocit, že dobré výsledky daly mužstvu sebevědomí a hráči si především na vlastním ledě víc věří,“ tvrdí asistent slávistického kouče Jiří Kalous. Těší ho rovněž, že atraktivní hokej v podání slávistů táhne diváky

Vysokou výhru sledovalo přes pět tisíc fanoušků.

Po rekordní návštěvě sezóny na derby jich včera přišlo do hlediště přes pět tisíc. Znojmo, které prohrálo stejným výsledkem 0:7 i minulý týden v Pardubicích, si proti Slavii vůbec nevědělo rady. „Složili jsme se zase po dvou rychlých brankách,“ připustil útočník Karel Plášek.

„Přitom jsme na ledě favorita neměli co ztratit, hráči ale přijeli do Prahy předem poraženi. V kabině jsme si sice říkali, jak se do slávistů zkusíme zakousnout, ale hned za dveřmi to přestalo platit. Na ledě jsme se jen báli a nechali se od soupeře od úvodních minut dokonale školit,“ mrzelo znojemského kouče Václava Sýkoru.

Reklama

Související témata: