Hlavní obsah

Do Liberce míří s Bartovičem i útočník Blatný

LIBEREC

Další posilou hokejistů extraligového Liberce se vedle Slováka Milana Bartoviče stane v reprezentační pauze další útočník Zdeněk Blatný. Šestadvacetiletý brněnský rodák, který v minulém ročníku získal titul ve švédské lize s MODO Hockey, byl v této sezóně bez stálého angažmá a vypomáhal celku švýcarské nejvyšší soutěže Ambri/Piotta.

Článek

Podle švýcarských médií by měl Blatný uzavřít s Bílými Tygry smlouvu až do roku 2010. V české extralize se objevil jen krátce, když při výluce v NHL v sezóně 2004/05 nastoupil v 15 utkáních za Znojmo a připsal si sedm bodů za tři branky a čtyři asistence.

Blatný působil od sedmnácti let v zámoří, kde nejdříve hrál tři roky v juniorské WHL za Seattle Thunderbirds a Kootenay Ice. V roce 1999 jej draftovala ve třetím kole Atlanta a Blatný se v jejím dresu dočkal dvaceti zápasů a tří branek.

Převážně působil na farmě v nižší AHL. Po výluce, kdy hrál i za finské Lahti, podepsal smlouvu s Bostonem, kde se ale dočkal jen pěti zápasů.

V únoru loňského roku byl vyměněn do Tampy Bay, kde však hrál také jen na farmě a v průběhu minulého ročníku zamířil do MODO. Tam mu skončil kontrakt a při zdravotních potížích krajánků v Ambri vypomohl týmu českého trenéra Jana Tlačila v deseti utkáních. Připsal si pět bodů za dvě trefy a tři přihrávky.

Reklama

Související témata: