Hlavní obsah

Ústecký nováček zabral včas

ÚSTÍ NAD LABEM

Po sérii pěti porážek vydřel extraligový nováček z Ústí dva body v duelu s hokejisty Kladna a odvrátil hrozbu pádu na poslední místo tabulky. „Začátek utkání nám ale vůbec nevyšel. Třikrát jsme prohrávali o dva góly a s vyhlídkami na obrat to vypadalo bledě. Zabrali jsme ale v pravý čas a nakonec jsme to s přispěním štěstí dokázali,“ oddechl si trenér Vladimír Evan po výhře 5:4 po nájezdech.

Článek

„O první přestávce bylo v kabině dusno, řekli jsme si, že takhle pasívně už hrát nemůžeme,“ líčil útočník František Mrázek, který vstřelil první gól domácích při vlastním oslabení. „Byla to lehká střela, ani jsem nemířil, ale spadlo to tam. Trenér nás nabádal k častému zakončení místo zbytečných kliček a vzali jsme si to k srdci. Musíme ale pokračovat v bojovnosti, uspokojení není na místě,“ dodal urostlý forvard.

Novou ústeckou posilou se v pondělí stal 23letý Slovák Martin Šagát, který se vrátil do Evropy po čtyřletém působení v nižších zámořských soutěžích. Naposledy hrál ECHL za tým Elmira Jackals. „Je to dravý útočník, může nastupovat na levém i pravém křídle,“ upřesnil manažer David Šaffer.

Kladno promarnilo v Ústí šanci uniknout ze dna tabulky. „Zápas jsme přitom měli dobře rozjetý, pomýšleli jsme na tři body. Při nájezdech to už byla loterie. Domácím vyšly perfektně, naopak naši střelci Kalla s Procházkou neměli svůj den, takže na dalšího exekutora Pateru se už nedostalo,“ pokrčil bezmocně rameny trenér Zdeněk Müller.

Reklama

Související témata:
  7 : 2 Kladno - Vsetín 7 : 2 dohráno
20240418T18 : 00:00+0200
Kladno vs. Vsetín
Kladno vs. Vsetín
Kladno
Vsetín