Hlavní obsah

Liberec představil posily, klub opouští bývalý kapitán Novák

LIBEREC

Nové posily do útoku, Slováka Milana Bartoviče a českého juniorského mistra z Moskvy z roku 2001 Zdeňka Blatného, představil druhý tým tabulky hokejové extraligy z Liberce. Oba hráči uzavřeli s Bílými Tygry smlouvu do roku 2010. Naopak v týmu končí bývalý kapitán Václav Novák, který odchází do Ústí nad Labem. Jako součást transakce se změnilo hostování brankáře Michala Fikrta v Liberci v přestup.

Článek

"Trh s hráči není nabitý, čekali jsme proto na situaci, kdy se kvalitní hokejisté v zahraničí uvolní a budeme je moci získat," řekl na tiskové konferenci generální manažer Liberce Ctibor Jech. "Bartoviče znám ze Slovenska, jsem si jistý, že našemu celku výrazně pomůže. Blatného osobně neznám, ale jeho zkušenosti a reference, které jsem obdržel naznačují, že bude dobrou posilou," uvedl slovenský trenér Bílých Tygrů Dušan Gregor.

Odchod Nováka je citlivá věc

Nové posily prý zapadají do koncepce klubu. "Oba jsou to vhodné typy na hokej, který chceme předvádět. Jsou siloví, důrazní, se střeleckými schopnostmi. Co se týká Michala Fikrta, tak v utkáních, kdy nahradil jedničku Hniličku, předvedl, že má dostatečnou kvalitu," řekl Gregor. "Odchod Václava Nováka do Ústí je věc citlivá. Je to dobrý hráč, ale v našem mužstvu neměl v současné chvíli klíčovou úlohu, a proto je pro něj změna nejlepším řešením," dodal.

Reklama

Související témata:
  3 : 0 Pardubice - Třinec 3 : 0 dohráno
20240424T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec