Hlavní obsah

Tomica pozvánku do reprezentace nečekal

PRAHA

Dodatečnou pozvánkou k debutu v hokejové reprezentaci byl překvapen slávistický útočník Marek Tomica. „Je to paradox, že loni mě o start za národní tým připravilo zranění a teď jedu na poslední chvíli, když jsem s tím vůbec nepočítal,“ líčil po úterním tréninku reprezentace v Praze.

Článek

Telefonát, že se má připojit k mužstvu, ho zastihl v pondělí doma v Malém Beranově a nejprve vůbec netušil, co se děje. „Na displeji se mi objevilo jméno spoluhráče Bednáře, tak jsem si říkal, co zase po mně chce, ale on mi jen předal kouče a vzešla z toho překvapivá zpráva. Přímo u toho hovoru byla maminka, tak jsem se podělil o radost s ní. Všichni doma mi pak gratulovali,“ vypráví Tomica.

Přiznává, že obléknutím českého dresu se mu splní velký sen. „Moje plány se tím povoláním až tolik nemění, stejně jsem se měl v úterý z Vysočiny vracet do Prahy. V klubu mi to ale určitě spočítají a budu muset přispět do pokladny,“ ví Tomica, jenž nastoupí v útoku se spoluhráči z klubu Bednářem a Červenkou.

„Určitě si můžeme vyhovět, oni mají i víc zkušeností z mezistátní scény. Já jsem zvědavý, jak se na takové úrovni hraje, mám zkušenost jen z juniorských šampionátů. Všichni mi říkají, že je to rychlejší,“ tvrdí Tomica. „Trenér snad ví, že jsem především defenzívně založený hráč, budu se snažit udělat maximum pro tým.“

Reklama

  Třinec - Pardubice zítra 17 : 00
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice