Hlavní obsah

Pinc s přestupem dlouho neváhal a věří, že najde větší klid

LIBEREC

Nelehký úkol nahradit odcházejícího Milana Hniličku bude mít brankář Marek Pinc, jehož Liberec získal z konkurenčních Vítkovic. Role předpokládané jedničky by však hokejovému reprezentantovi měla dodat větší klid a jistotu. I proto Pinc podle svých slov se souhlasem k hostování zbytečně neotálel.

Článek

"Liberec je super ambiciózní tým, ve Vítkovicích jsme byli dva, pořádně se ani nevědělo, kdo bude chytat. Tak jsem teď tady," řekl Pinc novinářům po dnešním tréninku v novém působišti. Liberec se po odchodu Hniličky do Ruska domluvil s Vítkovicemi na Pincově angažmá bez problémů.

Podle Hniličky je právě Pinc nejlepší dostupnou náhradou v extralize, kterou mohli liberečtí Tygři sehnat. "Z reprezentace už jsem pár kluků znal, někteří hráli v Litvínově, ale v extralize se znají tak nějak všichni, takže to nebyl vůbec žádný problém a kabina mě přijala výborně," pochvaloval si mostecký rodák.

Největší rozdíl pocítí osmadvacetiletý Pinc především v cílích, jaké má jeho nový zaměstnavatel oproti Vítkovicím. "Tady budou ambice určitě ještě o něco vyšší. Tři roky se v Liberci hraje na špici, dvakrát po sobě vyhrál základní část, určitě bude chtít hrát o titul," připomněl.

Čeká ho stěhování

Na souhru s obránci bude potřebovat nějaký čas, obavy o fungování liberecké defenzivy ale gólman nemá. "Určitě si k tomu s bekama ještě něco řekneme, protože já dost hraju holí, ale myslím si, že v tom problém nebude. Liberec hrál vždy dobře zezadu a stačily mu dva nebo tři góly na výhru," řekl.

Od změny působiště Pince neodradil ani proces stěhování. "Jsem ještě na hotelu, ale do týdne mi seženou byt. V Ostravě byt pořád mám a budu ho mít ještě tak měsíc, než se úplně přestěhuju," dodal.

Reklama

Související témata: