Hlavní obsah

Obránce hokejistů Ústí Zápotočný napadl muže, vyšetřuje to policie

PRAHA

Obránce extraligového hokejového klubu Slovan Ústečtí Lvi Daniel Zápotočný musí čelit trestnímu oznámení z ublížení na zdraví. V neděli měl urostlý bek v domovské Jihlavě surově zmlátit kamaráda své bývalé přítelkyně. Postižený třicetiletý muž skončil s pohmožděnými žebry a zlomeným nosem v lékařské péči.

Článek

"V neděli bylo přijato trestní oznámení od muže, který byl v neděli kolem desáté hodiny ranní napaden v panelovém domě na sídlišti v Jihlavě třicetiletým mužem z Jihlavy," sdělila v úterý večer Sport.cz mluvčí Okresního ředitelství policie v Jihlavě Jaroslava Slavíková. Popis sedí na Zápotočného, čin bude zřejmě řešen jako přestupek.

Urostlý bek Zápotočný, který si v extralize vyzkoušel také dresy Sparty, Jihlavy, a Vítkovic,  nejde ani při působení na ledě pro ránu daleko. Tradičně sbírá spousty trestných minut, v sezónách 2000/01 a 2001/02 jich měl při působení ve Vítkovicích pokaždé na kontě alespoň stovku.

Extempore na Slovensku

Nechvalně se pak Zápotočný "proslavil" při ročním angažmá v Dukle Trenčín. V březnu 2005 se v zápase se Slovanem Bratislava nejen porval s hvězdou soupeře Miroslavem Šatanem, ale ještě odstrčil jednoho z čárových rozhodčích až spadl na zem. Za to dokázal zákaz startu na pět měsíců. S úctyhodnými 255 trestnými minutami se navíc stal nejtrestanějším hráčem slovenské ligy.

Reklama