Hlavní obsah

Č.Budějovice - Vítkovice 2:0Hokejisté Mountfieldu potvrdili proti Vítkovicím domácí suverenitu

MinutaMin. Tým Hráč Akce
30. Šimánek 1 : 0
35. Hudec 2 : 0

PRAHA

Ve 20. kole O2 extraligy potvrdili hokejisté Českých Budějovic v souboji s Vítkovicemi, že z jihu Čech se body snadno nevozí. Ve všech předchozích devíti zápasech před vlastním publikem Mountfield bodoval a nejinak tomu bylo ve středu. O vítězství rozhodli domácí dvěma góly v průběhu druhé třetiny. V souboji týmů ze spodní části tabulky si domácí Znojmo hladce poradilo s ústeckými Lvy a odskočilo svému soupeři na pět bodů.

Článek

Poprvé bylo vítkovickému brankáři Pruskovi horko v 9. minutě při střele Sičáka a o pár minut později i Kamila Brabence, ale puk za svá záda Prusek nepustil. Na druhé straně trefil vítkovický  Martin Hubáček po šikovném průniku do útočné třetiny tyčku Turkovy svatyně.

Střeleckou listinu načal v polovině utkání domácí Šimánek, když po Hřebejkově nahození dorážel za bezmocného Pruska. Skóre se mohlo měnit o minutu později, ale vítkovičtí forvardi Köhler s Hruškou na Turka nevyzráli. Naopak ve 36. minutě zvýšil Mountfield náskok zásluhou pohotové střely Michala Hudce po efektivní přihrávce Kamila Brabence zpoza branky. Ve třetí třetině vítkovičtí branku nevsítili a tři body tak zůstaly na jihu Čech.

Znojemští Orli si pohráli s nováčkem

V souboji ze dna extraligové tabulky si znojemští Orli na svém ledě poradili s ústeckými Lvy. O svém vítězství definitivně rozhodli domácí v rozmezí dvou minut druhé třetiny. Ve 24. minutě zvyšoval Jareš na 2:0 a ve 26. minutě překonal Přikryla v brance Ústí po asistenci Bičánka Roman Erat. Brankový deficit se hostům již stáhnout nepodařilo. Na Znojmo tak ztrácí severočeský nováček již pět bodů.

Zprvu gólově chudé utkání viděli fanoušci v Litvínově, kam Plzeň přijela obhájit poslední domácí výhru nad chemiky. Hosté se ujali vedení ve 14. minutě gólem Šindela v přesilové hře. Litvínovští se proti Plzni v čele s výborně chytajícím Málkem dlouho nedokázali prosadit. Ve 45. minutě se však fanoušci na stadiónu Ivana Hlinky přeci jen dočkali, radost jim svým vyrovnávajícím gólem udělal Jánský. Zápas nakonec dospěl do prodloužení, v němž rozhodl o vítězné vendetě Litvínova domácí zadák Jiří Šlégr.

Karlovy Vary doma pojedenácté bodovaly

Hráči Karlových Varů vylepšili svou bilanci z období před přestávkou. Doma zvítězili těsně nad Zlínem brankami Melenovského, Košťála a Kristka. Hosté ve třetí části snížili přesnou trefou Ivana Rachůnka, ale na více se již nezmohli.

Pražská Sparta přivítala na svém ledě poslední Kladno a kdo čekal jednoznačnou výhru domácích, tak byl zklamán. Osm minut před koncem závěrečné dvacetiminutovky zachraňoval jeden bod pro Pražany domácí Štrba. Klání rozhodly až samostatné nájezdy. Šťastnějším týmem bylo v trestných stříleních Kladno a z hlavního města si tak odváží dva body.

Přestože trenér Liberce Dušan Gregor neměl v utkání proti Třinci kompletní ani jednu formaci, jeho svěřenci zápas zvládli a před svým publikem vyhráli nad Oceláři 5:2. O výhře rozhodli Bílí Tygři třemi góly ve druhé třetině.

Hokejová O2 extraliga - 20. kolo:
Pardubice - Slavia Praha1:313.11.
Litvínov - Plzeň3:2 PP.on-line
Branky a nahrávky: 45. Jánský, 53. Branda (Jenáček), 62. Šlégr (Branda) - 14. Šindel (Benák), 50. Fabuš (Kracík).
Č. Budějovice - Vítkovice2:0on-line
Branky a nahrávky: 31. Šimánek (Veselý), 36. Hudec (Brabenec).
Znojmo - Ústečtí Lvi4:0on-line
Branky a nahrávky: 7. Jareš (Kříž), 24. Jareš (Selingr), 26. Erat (Bičánek), 44. M. Růžička (Kucharczyk).
Karlovy Vary - Zlín3:2on-line
Branky a nahrávky: 9. Melenovský (Kumstát), 36. Košťál (Kumstát), 39. Kristek (Skladaný) - 33. Balaštík (Záhorovský), 42. Rachůnek (Mokrejš).
Sparta Praha - Kladno3:4 SN.on-line
Branky a nahrávky: 30. Sivek (Langhammer), 36. Sivek (Langhammer), 52. Štrba - 34. Martin Procházka (Kalla), 36. Kalla (Bělohlav), 49. Kalla (Horna), rozhodující sam. nájezd Z. Nedvěd.
Liberec - Třinec5:2on-line
Branky a nahrávky: 27. Hunkes (Klimenta), 31. Bartovič (Hunkes), 33. Šachl (Zíb), 44. L. Čermák (Kašpařík), 47. Plodek (Víšek) - 53. Hampl (Steber), 58. Malec.

Reklama

  Pardubice - Třinec dnes 18 : 00
20240416T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec