Hlavní obsah

V Třinci i Zlíně jsou smířeni, že v únoru budou bez reprezentantů

TŘINEC/ZLÍN

Zápas hokejové extraligy mezi Zlínem a Třincem přeložený na 8. února příštího roku se bude hrát v reprezentační přestávce a oba týmy si uvědomují, že mohou přijít o některé opory. Domácí celek RI Okna by mohl teoretický mít na turnaji LG Hockey Games ve Stockholmu třeba kanonýra Jaroslava Balaštíka. Z Třince je v širším hledáčku kouče české reprezentace Aloise Hadamczika například obránce Vlastimil Kroupa, ale v kádru Ocelářů je i několik kandidátů slovenského národního týmu.

Článek

"To riziko tam může být. Bereme to na svá bedra, stejně na tom může být i soupeř, který může mít v týmu některé reprezentanty," řekl ČTK mluvčí Zlína Roman Ordelt. V listopadové pauze klub v české ani slovenské seniorské reprezentaci nikoho neměl, ale to se může za tři měsíce změnit.

Třinec připustil, že žádost na změnu termínu z pátku 25. ledna o dva týdny později vzešla z jeho strany. Důvody, které jej k tomu vedly, však nechtěl specifikovat. "Je to rozhodnutí vedení klubu, které přijímá i riziko věci. Samozřejmě, že jsme si vědomi situace, která může nastat. Ale v tuto chvíli je hypotetická otázka, zda a kdo bude za tři měsíce povolán do národního týmu," řekl mluvčí klubu Ivo Pullmann.

Oceláře měl zastupovat na turnaji Karjala v Helsinkách obránce Kroupa, jehož vyřadilo zranění. V Hadamczikově hledáčku je současný reprezentant do 20 let David Květoň. Ani Slovensko nereprezentoval na Německém poháru nikdo z Třince, ale například loni za něj nastupovali Roman Tomas, Juraj Štefanka nebo Róbert Tomík. V týmu je také Lotyš Janis Andersons.

Reklama

Související témata: