Hlavní obsah

Znojmo - Ústí n. Labem 4:0Znojmo využilo čtyři přesilovky a porazilo neškodné Ústí 4:0

MinutaMin. Tým Hráč Akce
6. Jareš 1 : 0
23. Jareš 2 : 0
25. Erat 3 : 0
43. Růžička 4 : 0

ZNOJMO

Čtyři dokonale zahrané přesilovky zajistily hokejistům Znojma v souboji týmů ze spodní části tabulky jednoznačné vítězství nad Ústím nad Labem 4:0. Znojmo tak ve středečním utkání 20. kola extraligy částečně napravilo debakl před pauzou na ledě Slaviě, za který dostali hráči od vedení klubu pokuty. Ústí bylo ve Znojmě střelecky zcela neškodné a domácím Orlům dopomohlo nejen k nejvyššímu vítězství v letošní sezóně, ale také brankáři Jiřímu Trvajovi k prvnímu čistému kontu v sezoně.

Článek

Znojmo hýřilo od úvodních minut chutí i elánem, vsadilo na nátlakovou útočnou hru. Vedoucí branku vstřelili Orli v 7. minutě hned při prvních přesilové hře po vyloučení obránce Vágnera. Po střele domácího obránce Kříže kotouč odrazil od tyčky a najíždějící Jareš jej poslal za pouhých 26 sekund početní výhody pohotově do branky. Po získání náskoku si Orli vyzkoušeli i hru v oslabení pouze ve třech hráčích, která se jim proti střelecky neproduktivnímu soupeři dařila.

Znojmo se ubránilo bez vážnějších problémů 52 sekund dlouhé přesilovce soupeře čtyř proti třem i půlminutové hře pět na tři. Hosté dopláceli na nečistou hru častými vyloučeními. Ani Znojmo si ale neporadilo s více než minutovou hrou proti třem. Většinu oslabení i přesilovek odehrála Dopitova řada, na což ale doplácela ztrátou tempa zejména třetí řada Znojma, která se v prvním dějství dostala na led pouze sporadicky.

Na ústeckého Přikryla sršela jedna střela za druhou

Nápor Znojma pokračoval s výjimkou dvou oslabení i ve druhé třetině, na brankáře Ústí Přikryla sršela jedna střela za druhou, v koncovce domácí hokejisté napodobovali soupeře a většinou mířili do brankáře. Pouze při přesilových hrách se Orli dokázali prosadit. Při Pojkarově vyloučení ve 24. minutě stačil brankář Přikryl kotouč pouze vyrazit před Jareše, který jej protlačil podruhé do sítě.

O dvě minuty později zasedl na trestnou lavici Mrázek, který si rovněž neodseděl trest až do konce. Orli při jeho vyloučení přidali třetí branku, po přihrávce Bičánka skóroval Erat. Ústí se sice snažilo, častá vyloučení ale brala týmu sílu i nezbytnou útočnou jiskru.

V závěrečné třetině už tempo opadlo, přesto se Znojmo ještě jednou vytáhlo v přesilové hře, když za pouhých devět sekund Pojkarova trestu nekrytý Martin Růžička stačil po odražené střele Kucharczyka vrátit kotouč do branky. Ústí se už v závěru jen zoufale bránilo a zcela ztratilo sílu na odpor.

Znojemští Orli - Slovan Ústečtí Lvi 4:0 (1:0, 2:0, 1:0)
Branky a nahrávky: 7. Jareš (Kříž), 24. Jareš (Selingr), 26. Erat (Bičánek), 44. M. Růžička (Kucharczyk). Rozhodčí: Husička - Bryška, Chytil. Vyloučení: 8:13. Využití: 4:0. Diváci: 2151.
Znojmo: Trvaj - Jareš, Kříž, Mudroch, Bičánek, Kotaška, Chvátal - Erat, Dopita, Selingr - Kucharczyk, Haman, Demel - M. Růžička, Meidl, Beroun - J. Svoboda, od 50. navíc Plášek, R. Procházka. Trenéři: V. Sýkora a Hynek.
Ústí nad Labem: Přikryl - A. Novotný, Vágner, Ficenc, J. Evan, Zeman, Hořava, Zápotočný, Pojkar - Janků, Pazourek, V. Novák - F. Mrázek, A. Nedorost, Hašek - Šaffer, T. Martinec, Klimt - Šagát, Špirko, Klobouček. Trenéři: V. Evan a M. Mach.

Reklama

Související témata: