Hlavní obsah

Hokejový Liberec velebí nové posily

LIBEREC

Průvan v kádru během reprezentační pauzy hokejisté Liberce ustáli na výbornou, aspoň podle jejich prvního zápasu v novém složení proti Třinci. Marek Pinc v brance i forvardi Milan Bartovič se Zdeňkem Blatným si rychle získali publikum na svou stranu.

Článek

Nahradit Milana Hniličku? Pro Marka Pince by to nemusel být problém. Včera přes padesát minut odolával střelám Třince, až v závěru dvakrát inkasoval. „Cítil jsem se výborně, moc střel na mě nešlo. Fungovala i komunikace s obranou,“ spokojeně líčila blonďatá posila z Vítkovic. „Škoda že jsme mu pokazili nulu,“ ocenil ho i kouč Liberce Dušan Gregor.

Jeho slovenský krajan Milan Bartovič v novém působišti čekal na gól jen půl hodiny hry. „Kluci mě skvěle přijali, i diváci byli výborní. Připadal jsem si jak v Trenčíně, odkud jsem,“ usmíval se útočník se zkušenostmi z NHL.

Mnohem horší náladu měl třinecký gólman Roman Čechmánek. Po zranění se postavil do branky a pětkrát inkasoval: „Skoro dvouměsíční pauza byla trochu znát, ale domácí si od druhé třetiny dělali, co chtěli.“ Dnes v Plzni nastoupí znovu lídr brankářských statistik Martin Vojtek.

Reklama

Související témata: